ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
10-10-2015, ora 11:49

Noul terminal de la Aeroportul Iasi va fi inaugurat saptamana viitoare

Articol de Cristian Amariei
Conducerea Aeroportului International Iasi anunta inaugurarea noului terminal pentru pasageri. La evenimentul ce va avea loc sambata, 17 octombrie, incepand cu ora 09:30, sunt invitate autoritati centrale si locale, precum si intreaga comunitate ieseana. Astfel, pe langa discursurile oficilitatilor prezente la festivitate, programul va cuprinde o scurta slujba de sfintire a noii cladiri, un spectacol artistic, dar si alte momente pregatite special cu aceasta ocazie.

“Vom marca finalizarea unui proiect fundamental important pentru dezvoltarea in continuare a aeroportului nostru si implicit a comunitatii locale si regionale. Noul Terminal acomodeaza toate cerintele de ultima ora din domeniul aviatiei civile mondiale. Invitam toti iesenii care au disponibilitatea sa faca o deplasare pana la aeroport, indiferent ca sunt sau nu pasageri ai Aeroportului Iasi, sa cunoasca drumul nostru de la 0 spre o mare reusita, sa viziteze obiectivul finalizat si sa inteleaga, astfel, ca si in Iasi, si in regiunea Moldovei se pot face lucruri moderne, europene cu care ne mandrim si care, cel mai important, aduc plus valoare si bunastare in comunitate. Momentul inaugural il dorim a fi unul elegant, presarat cu surprize diverse, de la care iesenii pot pleca cu amintiri frumoase, personalizate cu numele aeroportului si al proiectului de finantare”, a declarat Marius Bodea, presedintele C.A. al Aeroportului International Iasi.

Cladirea noului terminal, cu o suprafata de aproximativ 3.600 de metri patrati, are sase birouri check-in si va asigura o capacitate de procesare de 320 de pasageri pe ora-varf.

Conducerea Aeroportului preconizeaza, totodata, ca noul terminal va deveni complet operational incepand cu data de 25 octombrie a.c., dupa ce toate companiile aeriene si institutiile colaboratoare isi vor instala logistica necesara desfasurarii activitatilor specifice, data ce corespunde si cu inceperea sezonului de iarna in aviatie, cand de pe Aeroportul Iasi se va putea zbura direct spre noi destinatii: Munchen si Paris.

Ridicarea noului terminal la Aeroportul International Iasi era absolut necesara, in conditiile in care numarul frecventelor deja existente a crescut, iar alte curse noi urmeaza sa fie introduse din aceasta luna si din 2016. In plus, s-a constatat o crestere permanenta a fluxului de calatori pe Aeroportul din Iasi, de la an la an.

Reamintim ca lucrarile la noul terminal au inceput in luna marie 2015, valoarea investitiei fiind de 11 milioane de euro, bani europeni.

Construirea celui de-al treilea terminal de pasageri, extinderea platformei de imbarcare-debarcare si a drumului perimetral reprezinta o ultima etapa dintr-un proiect mai amplu, finantat de Comisia Europeana, care presupune dezvoltarea si modernizarea infrastructurii. Proiectul are o valoare totala de 56,7 milioane de euro.
     
Tag-uri: aeroport, iasi, terminal
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii