ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
14-01-2013, ora 16:24

Noul sediu al Institutului Cultural Roman Moldova a fost inaugurat astazi la Iasi (VIDEO)

Articol de Diana Dumitriu

Peste 100 de personalitati din sfera culturala ieseana au luat parte la inaugurarea filialei Moldova a Institutului Cultural Roman (ICR), eveniment care s-a desfasurat in prezenta presedintelui ICR, Andrei Marga.

In timpul discursului sau, Andrei Marga, presedintele ICR a reamintit ca o astfel de institutie are raspunderea crearii vizibilitatii, prestigiului pentru cultura romana in exterior.

Scopul filialelor este sa creeze un acces largit al creatorilor fie ca ei locuiesc la Cluj, la Iasi, la Craiova, la Timisoara sau in alta parte. Aceste filiale sunt in locuri unde de asemenea apar opere de talie universala sau universalizabile”, a spus Andrei Marga.

El a subliniat ca si in provincie se nasc valori, motiv pentru care al doilea scop al acestor filiale ale ICR este sa puna in relief aceste valori.

Nu vom putea crea un interes cultural turistic daca nu intervine cineva macar sa indice autritatilor locale ce e universalizabil din provincie. Pot fi proiecte care vin din aceste filiale. Promovam un pictor de Iasi prin expozitiile care se misca intre ICR-urile romanesti in strainatate si sa-i cream notorietate atat cat depinde de noi. Este vorba si de a crea resurse financiare. Apar unitati capabile sa sustina cultura”, a precizat Andrei Marga, presedintele ICR.

Sediul filialei iesene a ICR se afla la Casa cu Absida, locatie unde isi desfasoara activitatea Uniunea Scriitorilor Iasi. Noua institutie deserveste cele opt judete ale Moldovei.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii