A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714218485.4544.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Notele din liceu nu mai conteaza la inscrierea la facultate. Vezi cum se da admiterea la universitatile iesene
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
27-03-2012, ora 12:34

Notele din liceu nu mai conteaza la inscrierea la facultate. Vezi cum se da admiterea la universitatile iesene

Articol de Cristian Amariei

Ministrul Educatiei a dat un ordin prin care nu vor mai fi luate in calcul mediile din liceu, pe baza carora se constituiau dosarele de admitere.

Rectorii universitatilor iesene au decis sa se axeze fie strict pe media de la Bacalaureat, fie pe notele unor obiecte de la examenul de maturitate.

Noi reguli la admiterea la facultate cu numai trei luni inainte de concurs. Ministul Catalin Baba a dat dispozitii care prevad ca notele din liceu sa nu mai fie luate in calcul la admiterea la facultati.

Rectorii ieseni care organizau admitere pe baza de dosare cauta in prezent solutii. Acestia sustin ca cel mai probabil vor lua in calcul doar mediile de la Bacalaureat.

„Saptamana aceasta ne vom documenta mai bine si probabil o sa se ia in calcul doar media de la bacalaureat", spune Ion Giurma, rectorul Universitatii Tehnice „Gh. Asachi".

La Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad" s-a decis ca la admiterea la facultate sa conteze doar notele de la doua materii pe care tinerii le sustin la examenul de maturitate.

Universitatea „Cuza“ si-a facut publica oferta de admitere pentru urmatorul an.

Ordinul ministrului din pacate a venit un pic cam tarziu, dar am reusit sa ne repliem. Astfel, la admitere va conta 50% nota pe care elevul o obtine la proba obligatorie de limba romana, iar 50% va conta nota pe care o obtine la proba la alegere, acel pachet E", spune rectorul Vasile Vintu.

Sursa: Adevarul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii