A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714175996.6086.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

„Noaptea alba a Iasului” a ajuns la a V-a editie. Vezi intregul program
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
17-10-2014, ora 08:53

„Noaptea alba a Iasului” a ajuns la a V-a editie. Vezi intregul program

Articol de Ana-Maria Onofrei
Primaria Municipiului Iasi organizeaza cea de-a cincea editie a Noptii Albe, dedicata Iasului de alta data. Evenimentul, desfasurat in noaptea dintre zilele de 18 spre 19 octombrie 2014, incepand cu ora 19.00, isi propune sa reinvie farmecul unei perioade exuberante si sa puna in valoare cladiri si monumente simbol ale orasului ce au avut un rol esential in prima parte a secolului al XX-lea.

In locatiile stabilite pentru eveniment vor performa artisti ce vor contura prin piesele lor culoarea perioadei interbelice. Totodata, vor fi expozitii de vederi cu Iasul de altadata, care vor evoca perioada dintre cele doua razboaie mondiale.

Astfel, la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, iesenii interesati vor avea ocazia sa viziteze Sala Pasilor Pierduti si sa asculte o muzica celor de la Opis Band. De asemenea, aici vor canta si cei de la The Vocals, renumiti prin vocile de exceptie. Deschis publicului va fi si Muzeul Universitatii.

In incinta Garii Iasi iesenii pot audia spectacolul oferit de Fanfara 10 prajini. Pe muzica Fanfarei, participantii pot admira si o impresionanta expozitie de vederi cu Iasul de altadata. Colectionarul Dumitru Grumazescu va impartasi participantilor la eveniment viziunea sa asupra perioadei interbelice.

Rapa Galbena va prinde viata gratie proiectiilor ce vor evoca perioada anilor ’20, iar Institutul de Anatomie al Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” Iasi va fi deschis pentru vizitatori. Totodata, la Institut vor rasuna acorduri de vioara si chitara a celor de la Caffè Concert Duo.

In mod exceptional, Palatul Culturii va fi deschis pentru cei ce doresc sa viziteze Holul Central, iar detaliile despre istoria edificiului vor fi incluse in discursul istoricului Sorin Iftimie. De asemenea, la Palat va concerta Glitter Girls, care vor creea o atmosfera inedita prin efervescenta pieselor abordate.

Palatul Roznovanu va putea fi vizitat, vizitatorii putand afla toate detaliile importante din discursul ghidului. Totodata, aici vor sustine un spectacol aparte cei de la Cvintetul Academica.

O locatie deosebita este si Manastirea Golia, unde cei prezenti pot vizita celebrul Turn al manastirii, intr-un cadru deosebit invaluit in muzica ambientala.

La Statuia “Cavaleristului in atac” (Super Copou) , trecatorii pot admira o deosebita iluminare arhitecturala, prin care se celebreaza 100 de ani de la Primul Razboi Mondial.

Casa “Mihail Sadoveanu” va fi cu siguranta un punct de atractie in cadrul
evenimentului Noaptea Alba a Iasului, aici performand Cvintetul Mezzo.

Atmosfera va fi completata de promenada trasurilor de epoca care vor avea ca traseu
Palatul Culturii - Teatrul National, promenada masinilor de epoca, care vor prelua
oameni in fiecare statie pe traseul Gara - Universitate.

Tineri imbracati in tinute specifice perioadei vor fi gazde in tramvaiul de epoca ce va
circula din Targul Cucului in Copou. Calatorii vor fi serviti cu ceai si fursecuri, ca in
vremurile de altadata.

Foto: muzeulliteraturiiiasi.ro
     
Tag-uri: iasi, noapte alba, program
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii