A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713557947.0636.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Noaptea Alba a Filmului Romanesc, la Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

CULTURA
05-09-2012, ora 03:08

Noaptea Alba a Filmului Romanesc, la Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Cea de-a treia editie a evenimentului Noaptea Alba a Filmului Romanesc va avea loc pe data de 14 septembrie, in Bucuresti. Pentru al doilea an consecutiv, Iasi, Cluj-Napoca si Timisoara vor fi si ele, alaturi de capitala, gazdele celei mai lungi nopti dedicate productiilor autohtone. Spectatorii din Iasi vor putea viziona proiectiile la Cinema Victoria.

Conceput ca urmare a necesitatii de promovare constanta a filmului romanesc si inspirat de succesul pe care l-au avut proiecte similare precum, “Noaptea Alba a Bucurestiului”, “Noaptea Alba a Muzeelor sau “Noaptea Alba a Galeriilor”, evenimentul isi propune sa ofere publicului larg ocazia de a petrece o noapte in compania unor filme romanesti de toate genurile, realizate de cineasti din toate generatiile, acoperind astfel o paleta cat mai larga de gusturi.

Programul evenimentului este compus atat din productii recent lansate pe marile ecrane, cu un palmares impresionant sau care s-au bucurat de succes la public, cat si din filme clasice, care au influentat generatii de artisti. Din selectie nu lipsesc nici documentare originale sau cele mai bune scurt-metraje romanesti ale anului 2012.

In cadrul Noptii Albe, bucurestenii vor avea parte si de o premiera: una dintre cele mai asteptate comedii ale anului, Despre oameni si melci se lanseaza pe 14 septembrie. Monica Birladeanu si Andi Vasluianu fac senzatie in cel mai recent lungmetraj al regizorului Tudor Giurgiu.

In maratonul filmelor romanesti mai sunt incluse Toata lumea din familia noastra, in regia lui Radu Jude, distins cu Inima orasului Sarajevo, marele premiu al Festivalului International de Film de la Sarajevo, Undeva la Palilula, debutul regizoral al apreciatului regizor de teatru Silviu Purcarete, Crulic, drumul spre dincolo, prima animatie autohtona din ultimii 20 de ani, a carei regie este semnata de Anca Damian, Visul lui Adalbert, o comedie neagra regizata de Gabriel Achim sau Din dragoste, cu cele mai bune intentii, de Adrian Sitaru, castigator a doua trofee la Festivalul de Film de la Locarno.

Noaptea Alba a Filmului Romanesc a pregatit cinefililor si o selectie a celor mai proaspete documentare, printre care Un gand, un vis, Doyle..si-un pix (r. Bogdan Ilie-Micu), distins cu premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru Debut la TIFF 2012, Pacatoasa Teodora (r. Anca Hirte) nominalizat la Premiile Gopo 2012 la categoria Cel mai bun film documentar sau 8 Martie (r. Alex Belc), film ce ilustreaza o zi de munca a unor femei din Romania Capitalista in patru orase, fosti piloni ai Epocii de Aur a industriei socialiste romanesti.

Printre scurtmetrajele proiectate se numara Blu (r. Nicolae Constantin Tanase), distins cu Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru Scurtmetraj la TIFF 2012, Hello Kitty (r. Millo Simulov) recompensat la Gopo 2012 cu Premiul "Tanara Speranta" sau Chefu, o comedie regizata de Adrian Sitaru.

Intrarea la filme va fi libera, in limita locurilor disponibile.

Programul complet al evenimentului va fi disponibil in curand pe www.romfilmpromotion.ro

     
Tag-uri: eveniment, film, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii