A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713552040.3179.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Nivelul de cultura la Iasi. Primaria a realizat un studiu despre practicile de consum cultural
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
08-04-2015, ora 08:10

Nivelul de cultura la Iasi. Primaria a realizat un studiu despre practicile de consum cultural

Articol de Cristian Amariei
In Iasi, oras al culturii, putini dintre locuitori obisnuiesc sa mearga la muzeu, iar multi recunosc ca nu au mers nici macar o data la teatru in ultimul an. Asta arata un sondaj comandat de Primarie, realizat pe o mie de persoane. in mod ironic, studiul a fost comandat tocmai pentru a sustine candidatura Iasului in competitia pentru titlul de Capitala Culturala Europeana in anul 2021.

Potrivit studiului comandat de Primarie, 53 la suta dintre iesenii chestionati nu au mers nici macar o data la teatru ori la muzeu in ultimul an. Iar 38 la suta dintre respondenti nu obisnuiesc sa citeasca. Cei care au realizat studiul sustin ca rezultatele nu sunt nici surprinzatoare, nici ingrijoratoare.

"Putem gandi anumite politici publice locale pentru a face sa creasca acele procente acolo unde situatia nu sta foarte bine. Foarte multi ieseni si-au aratat disponibilitatea de a se implica in cat mai multe activitati, sa spunem, manifestari culturale, undeva spre 50 de procente," considera Adrian Netedu, reprezentantul Fundatiei AXIS.

Dan Dobos, manager proiect Fundatia Iasi Capitala Culturala Europeana (FICCE) Iasi: "Rezultatele lui nu ne surprind. In principiu aveam o imagine si, desigur, va contribui, mai degraba, la rafinarea conceptului si a strategiei de obtinere a titlului de capitala culturala decat la partea grea, la fundamentul, la temelia strategiei."

Acelasi studiu a scos la iveala si nemultumirile locuitorilor din Iasi. Cei mai multi sunt nemultumiti de santierele neterminate, transportul in comun sau aspectul cladirilor vechi. De partea cealalta, la puncte tari ale orasului au mentionat arhitectura, manifestarile culturale si frumusetea orasului. Studiul vine ca o completare a unei analize facute anul trecut de catre o companie belgiana pentru Fundatia Iasi Capitala Culturala Europeana.

"Acest studiu arata, pe de o parte perceptia iesenilor despre cultura si despre candidatura, iar, pe de alta parte, arata care este nivelul real de consum cultural intr-un oras care se mandreste cu ideea ca ar fi o capitala culturala nationala," a spus Florin Cintic, vicepresedintele FICCE Iasi.

Sursa: digi24.ro
     
Tag-uri: iasi, cultura, studiu
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
BillyCam,  13.05.2017 19:21

wh0cd8023091 buy viagra

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii