ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
27-07-2012, ora 11:43

Nichita extinde iluminatul public si in zonele marginase din Iasi

Articol de Anca Gabriela Cretu

Ieri, in cadrul sedintei de Consiliu Local, primarul Iasului, Gheorghe Nichita a anuntat ca va extinde iluminatul public si in zonele periferice din oras. In prezent, iluminatul este concesionat catre doua firme. Edilul sef a mai declarat ca deocamdata se lucreaza la documentatia tehnnica din care va reiesi contextul legal al procedurii si suma necesara extinderii iluminatului public.

In 2004, cand s-a facut delimitarea iluminatului public, ca si investitie, s-a facut pe ceea ce deja exista la momentul respectiv, pe ceea ce era la Interprinderea de Furnizare a Energiei Electrice si care a fost transferata catre Consiliul Local ca obligativitate. In clipa de fata, iluminatul public trebuie extins in cartierele Gradinari, Dacia, dar si zonele periferice, regasite chiar si in Alexandru cel Bun, unde avem strazi fara iluminat public. S-a facut licitatia pe ceea ce exista in momentul ala, insa acum trebuie sa facem extinderea si in alte zone unde nu este iluminat public. Oamenii o cer, iar in acest caz o sa faca evaluarea Directia Tehnica si sa vedem mai departe care este solutia legala pentru extinderea iluminatului public si care este necesarul de fonduri”, a explicat Gheorghe Nichita.

Consilierii locali au votat ieri si cateva proiecte care au vizat cofinatarea muncipalitatii iesene pentru implementarea unor proiecte europene si a unor lucrari suplimentare in ceea ce priveste proiectul de “Reabilitare si dezvoltare turistica a ansamblului monument istoric Manastirea Golia.”

Sursa foto: recenzia.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii