ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
10-08-2012, ora 10:12

Nichita acuza conducerea PD-L ca si-a "bagat coada" in esecul Referendumului

Articol de Anca Gabriela Cretu

Presedintele PSD Iasi, Gheorghe Nichita a criticat ieri activitatea Directiei de Evidenta a Populatiei (DEP) din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) cu privire la gestionarea listelor electorale permanente. Liderul social democrat crede ca actualizarea listelor nu a avut loc la timp, iar din aceasta cauza, nu s-a atins pragul electoral suficient pentru validarea referendumului de pe 29 iulie.

Cuvinte de ocara au fost aduse si la adresa Institutului National de Statistica (INS) pentru tergiversarea rezultatelor recensamantului populatiei, care a avut loc anul trecut, in luna octombrie.

Foarte multi ieseni ne atrag atentia ca rudele lor locuiesc in strainatate. Nu a existat preocupare din partea Directiei de Evidenta a Populatiei din cadrul MAI de a aduce la cunostinta conducerii guvernului si parlamentului cine voteaza la alegeri: cei care stau “afara”, pentru ca asa ii convine lui Traian Basescu, sau cei care stau in Romania zi de zi, mananca painea de aici si sufera din cauza deciziilor pe care le ia el. La INS ,s-a tinut mana pe “tambal” in mod special, ca sa nu se faca corelare intre populatia oficiala a localitatii, care la Iasi se ridica la 344 000 de locuitori. Rezultatul recensamantului a aratat ca populatia Iasului a scazut la 261 000 de persoane. Daca se scade de aici 63 000 de locuitori, respectiv copiii sub 18 ani, masa de votanti ajunge la 200 000”, a explicat liderul PSD Iasi, Gheorghe Nichita.

Primarul Iasului crede ca evitarea actualizarii listelor permanente si centralizarea greoaie a datelor culese de la recensamant fac parte din strategia PD-L pentru pastrarea lui Traian Basescu la conducerea tarii.

A fost un lucru facut cu buna intentie ca sa nu se poate atinge acest prag la acest referendum. Comisarul care raspunde de Biroul Judetean ne-a adus listele electorale pe 10 iulie. Noi ca primari, trebuia sa actualizam aceste liste pana pe 10 iulie. Aceasta lista trebuia adusa cu 20 de zile inainte de alegeri. Una e sa am acces la o baza informatica, unde sa verific care este situatia, decat in ziua votului sa vad daca un votant este in viata, e plecat sau are 18 ani. Asa s-a intamplat si in cazul scandalului provocat de CNP la recensamantul din octombrie 2011. De ce nu s-au actualizat datele din urma acestui recensamant? Cine a provocat acest haos? Vasile Blaga a fost la sefia MAI. Cei de la PD-L au creat si chestionarul acela greoi. Toate aceste lucruri s-au facut cu buna stiinta, ca sa poate domina oricand Romania”, a adaugat Nichita.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii