A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714887256.2029.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

„NU TE CUNOSC, NU TE PRIMESC!”, campanie demarata de Inspectoratul Judetean de Politie Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

INFRACTIONAL
21-03-2012, ora 15:10

„NU TE CUNOSC, NU TE PRIMESC!”, campanie demarata de Inspectoratul Judetean de Politie Iasi

Articol de Madalina Irimia

“NU te cunosc, NU te primesc!” este o campanie de prevenire a furturilor din locuinte comise prin ademenirea victimelor si isi propune sa transmita mesaje de prevenire a acestui tip de infractiune si sa-i ajute pe cetateni sa-si protejeze locuinta si bunurile.

De la inceputul anului si pana in prezent in municipiul Iasi au fost sesizate 18 astfel de furturi, prejudiciul fiind de circa 44 900 lei. Bunurile sustrase sunt in general sume de bani, insa au fost cazuri in care au fost furate si alte bunuri mici si de valoare (telefoane, bijutierii)

Victimele acestui gen de infractori fac parte din categoria persoanelor in varsta, care sunt mai vulnerabile:

Subcomisar Madalin Taranu , coordonator al Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii:

Mesajul acestei campanii este unul foarte clar: trebuie sa fim foarte atenti cum permitem accesul in locuinta, nu oricine ne bate la usa are si intentii bune! Victimele sunt in general batranii si este foarte important ca noi sa discutam cu ei cu privire la modalitatile de acordare a accesului unor straini in locuinta, si, bineinteles, ori de cate ori sesizam persoane necunoscute in incinta blocului sau in apropierea imobilului in care locuim, care au un comportament suspect sa anuntam imediat politia la telefonul 112. Retineti semnalmentele acestora. O patrula de politie se va deplasa imediat in zona pentru a face verificari.

Campania isi mai propune sa incurajeze cetatenii sa fie buni vecini, sa observe persoanele si comportamentelor suspecte in apropierea zonei de domiciliu si sa ii convinga pe vecinii, prietenii si membrii familiei sa respecte cele mai elementare reguli de siguranta personala.

Politistii atrag atentia fi asupran modului in care actioneaza infractorii dupa ce patrund in locuinta:

- Distrag atentia victimelor, le trimit in alta camera pentru a aduce un anumit lucru, timp in care cauta bani sau bunuri de valoare

- Unii infractori lucreaza in echipa: in timp ce primul distrage atentia victimei (de exemplu, stau in bucatarie cu usa inchisa), cel de-al doilea patrunde in apartament si cauta in celelalte camera

- Unii infractori au obiceiul de a incerca si usile de acces in locuinta. Daca acestea nu sunt incuiate, sustrag bunurile care le gasesc pe holul apartamentului.

Perioada de derulare a campaniei este martie-mai 2012, iar grupul tinta in reprezinta proprietarii/locatarii imobilelor din judetul Iasi, in special, cei ce locuiesc in mediul urban, in blocuri.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii