A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714122414.3476.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Muzeul Unirii din Iasi marcheaza Unirea Principatelor Romane
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
21-01-2015, ora 08:55

Muzeul Unirii din Iasi marcheaza Unirea Principatelor Romane

Articol de Madalina Irimia
Pe 21 ianuarie, la ora 13:00, la Muzeul Unirii din Iasi, elevi, parinti, profesori si politisti se „unesc” in cadrul unui eveniment deosebit pentru a marca Ziua de 24 ianuarie- Unirea Principatelor Romane.

Prin aceasta activitate informativ-educativa dorim sa venim in intampinarea elevilor cu modele de comportament “brevetate” de-a lungul timpului, transmise din generatie in generatie si care sunt bazate pe respectarea legii si a celorlalti.”, precizeaza organizatorii evenimentului.

La nivelul Biroului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii a fost dezvoltat acest proiect de activitate in colaborare cu Muzeul Unirii Iasi, propunandu-se o tema comuna adresata elevilor scolii Gimnaziale ”Alexandru Vlahuta” Iasi, axata pe stilurile de viata a uneia dintre cele mai marcante personalitati din istoria noastra - domnitorul Alexandru Ioan Cuza.

Pe parcursul prezentarii muzeului, muzeograful va prezenta elevilor obiectele de patrimoniu din custodia acestuia, dar in acelasi timp va insista si pe aspecte legate de calitatea relatiilor interpersonale, rolul scolii in educarea tinerilor, aspecte de interes din perioada marilor istorici.

La finalul vizitarii muzelui, organizatorii vor invita elevii, parintii si cadrele didactice in sala de conferinte a muzeului, unde vor sustine o scurta dezbatere pe aspecte care vizeaza importanta comunicarii parinte-copil, riscurile la care expun elevii prin neglijarea adoptarii unui comportament adecvat la scoala, familie si societate.
Prin aceasta abordare “atunci si acum” elevii vor fi invitati sa prezinte ce le-a trezit interesul din modul de viata a marilor istorici si sa precizeze daca aceste stiluri/moduri de viata de atunci pot fi replicate in zilele noastre.

Politistul va canaliza dezbaterea spre domeniile de interes, respectiv, constientizarea elevilor cu privire la riscurile la care se expun prin neglijarea/lipsa de interes in adoptarea unor masuri minime de siguranta care privesc propria viata, dar si bunurile personale.

Foto: oradeiasi.oradestiri.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii