ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
05-02-2015, ora 09:46

Muzeul Literaturii Romane Iasi lanseaza editia a II-a a programului de burse si rezidente de cercetare stiintifica

Articol de Cristian Amariei
Cei care doresc sa beneficieze de burse si rezidente de cercetare stiintifica la MLR Iasi se pot inscrie pana la data de 30 martie 2015 cu proiecte in cadrul editiei a a II-a a Programului de burse si rezidente de cercetare stiintifica privind istoria si viata culturala a Iasiului.

Programul anual de burse si rezidente, realizat in colaborare cu Asociatia „Patrimoniu pentru comunitate”, isi propune sa stimuleze, la diferite nivele academice, investigatia stiintifica pe un subiect legat de istoria culturala sau de sistemul cultural contemporan al Iasiului, in domeniile filologie, istorie, filosofie, sociologie, muzeologie, antropologie, economie, biblioteconomie, stiinte politice s.a. Initiativa face parte din planul managerial MLR Iasi 2013 – 2017.

Proiectul, lansat in anul 2014, a fost salutat de beneficiarii burselor: „In calitatea de rezident de cercetare stiintifica al programului de burse, privind istoria si viata culturala a Iasiului, am beneficiat de sansa unui stagiu iesean de cercetare, timp in care am putut explora fondurile de carte ale librariilor, ale arhivelor, ale diferitelor redactii, oferindu-mi veritabile festine de lectura. Totodata, acest stagiu mi-a asigurat si o nepretuita detasare de conventii, rigori, obligatiuni didactice.”, mentioneaza Diana Vrabie, din Republica Moldova.

Anul acesta, Muzeul Literaturii Romane Iasi ofera 4 burse si 4 rezidente de cercetare, astfel:
- 2 burse de performanta stiintifica „Junimea” pentru studenti si masteranzi, in valoare de 250 lei/proiect;
- 2 burse de cercetare stiintifica „Junimea” pentru doctoranzi si cercetatori, in valoare de 500 lei/proiect;
- 4 rezidente de cercetare „Vasile Pogor” (cazare pe o perioada de 1-3 saptamani, pentru cercetatori si doctoranzi).

Pentru depunerea proiectelor sunt eligibili studenti, masteranzi, doctoranzi si cercetatori din Romania, Republica Moldova si Ucraina. Dosarul proiectului de cercetare trebuie sa contina Curriculum Vitae, titlul proiectului de cercetare, planul proiectului de cercetare de minim 2.000 de semne (pentru doctoranzi si cercetatori), cuprinsul si un fragment de minim 5 pagini din lucrarea de licenta sau dizertatie (pentru studenti si masteranzi).

Beneficiarii burselor si rezidentelor de cercetare vor avea ca obligatie elaborarea unui articol stiintific care va aparea in una din publicatiile Muzeului Literaturii Romane Iasi sau sustinerea unei conferinte sub egida Muzeului Literaturii Romane Iasi.

Transmiterea proiectului se va face electronic, la adresa de e-mail muzeul.literaturii@gmail.com, pana la data de 30 martie 2015. Cei care au beneficiat de bursele de performanta si cercetare stiintifice in anul 2014 nu se mai pot inscrie si anul acesta. in schimb, pentru rezidentele de cercetare se pot inscrie inclusiv beneficiarii de anul trecut.

Evaluarea proiectelor se va realiza in perioada 31 martie – 3 aprilie 2015, iar rezultatele vor fi anuntate in data de 7 aprilie pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro.
Foto: vreau.altiasi.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii