A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713277885.8457.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Muzeul Literaturii Romane Iasi a obtinut titulatura de muzeu de importanta nationala
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

CULTURA
16-10-2015, ora 10:14

Muzeul Literaturii Romane Iasi a obtinut titulatura de muzeu de importanta nationala

Articol de Madalina Irimia
Miercuri, 14 octombrie, in cadrul sedintei Guvernului Romaniei, a fost aprobata hotararea privind acordarea titulaturii de muzeu de importanta nationala Muzeului Literaturii Romane Iasi, precum si pentru aprobarea schimbarii denumirii acestuia.

Dan Lungu, directorul MLR Iasi, a declarat: „E o veste foarte buna. Am inceput demersurile pentru obtinerea titulaturii de muzeu de importanta nationala inca din prima saptamana de directorat, in februarie 2013, iar acum culegem roadele. Oricum, se pare ca e un an fast pentru muzeul nostru: alaturi de recunoasterea rangului national, ne-am imbogatit cu un nou muzeu, „Cezar Petrescu”, inaugurat in cadrul FILIT-ului, la Cotnari, iar una dintre expozitiile noastre temporare a calatorit la Paris si Alicante. Ma bucur ca strategia de revitalizare propusa acum doi ani si jumatate, iata, da rezultate concrete.”

Incepand cu 1918, anul in care Comitetul „Creanga” infiinta, la Iasi, primul muzeu memorial dedicat unui scriitor – Bojdeuca „Ion Creanga” – si continuand cu deschiderea, de-a lungul timpului, a altor institutii similare, Muzeul Literaturii Romane Iasi a cunoscut un parcurs pozitiv, ajungand in 2015 la inaugurarea celui de-al 13-lea obiectiv muzeal literar. Institutia s-a dezvoltat pe multiple planuri, de la cel patrimonial si pana la formarea de specialisti, ajungand astazi sa fie cel mai mare muzeu literar din tara, cu 13 muzee, case memoriale si colectii.

In ultimii doi ani, institutia a intrat intr-un amplu proces de revitalizare care a presupus valorificarea creativa a patrimoniului, diversificarea ofertei culturale, incurajarea cercetarii si sprijinirea creatiei culturale contemporane, dezvoltarea cooperarii culturale. Numarul mare de proiecte noi si atractive, improspatarea colectiilor de baza si multiplicarea expozitiilor temporare, deschiderea fata de publicul tanar si nu numai, intrarea in circuitul actorilor culturali la nivel international au adus un suflu proaspat institutiei. Toate aceste schimbari au fost percepute pozitiv, iar numarul de vizitatori a crescut semnificativ.

Clasificarea Muzeului Literaturii Romane Iasi ca muzeu national declanseaza noi energii in dezvoltarea activitatii muzeale, noi oportunitati in stabilirea unor parteneriate cu institutii culturale si retele muzeale/profesionale internationale si, nu in ultimul rand, sporeste sansele de accesare a proiectelor europene.
     
Tag-uri: muzeu, iasi, dan lungu
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (4)  
MikeKab,  15.09.2017 12:31

cheap essays

   
MichaelPouro,  14.09.2017 05:47

cephalexin lisinopril celexa

   
Aarongom,  14.09.2017 00:23

levitra buy vardenafil online

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii