A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716064860.1455.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Muzeul Literaturii Romane Iasi a inregistrat o crestere considerabila a numarului de vizitatori
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
20-01-2014, ora 05:33

Muzeul Literaturii Romane Iasi a inregistrat o crestere considerabila a numarului de vizitatori

Articol de Alexandra Stefanescu

Anul 2013 a insemnat pentru Muzeul Literaturii Romane Iasi o crestere de 23.3% a numarului de vizitatori care au platit bilete pentru a trece pragul muzeelor literare iesene. Astfel, numarul platitorilor de bilete in 2013 a fost de 39.574, spre deosebire de anul precedent, cand a fost de 32.092. De asemenea, numarul de vizitatori care nu au platit pentru intrare a crescut de la 25.947 in 2012 la 29.891 in 2013.

Muzeele care au inregistrat cea mai mare crestere fata de anul 2012 sunt Bojdeuca „Ion Creanga”, Muzeul „Mihai Eminescu” si Colectia „Istoria Teatrului Romanesc” si Muzeul „Vasile Pogor”.

Atragerea unui numar mai mare de vizitatori se datoreaza implementarii programului de revitalizare a muzeelor literare iesene, cuprins in planul de management, care a insemnat in 2013 organizarea a numeroase activitati si evenimente care au pus in evidenta patrimoniul cultural, implementarea unui noi identitati vizuale, dar si transformarea spatiilor exterioare in unele prietenoase si deschise publicului. Printre actiunile intreprinse se numara concerte, expozitii, concursuri literare, activitati in aer liber, amenajarea unei biblioteci in Parcul Lecturii de la Casa Pogor, precum si Festivalul International de Literatura si Traducere Iasi (FILIT) care a atras public international.

Parteneriatele incheiate in 2013 si acordarea unui interes deosebit comunicarii cu publicul au dat nastere la proiecte neconventionale care au contribuit semnificativ la cresterea vizibilitatii Muzeului Literaturii Romane Iasi, implicit a numarului de vizitatori. Astfel, institutia a reusit o schimbare de perceptie si a atras un public eterogen.

Muzeul Literaturii Romane Iasi planifica si pentru anul 2014 o serie de actiuni care sa puna in lumina patrimoniul si care sa creasca nivelul de constientizare in randul publicului, in special celui tanar.

     
Tag-uri: muzeu, Iasi, vizitatori
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii