ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
20-10-2016, ora 08:10

Municipiul Iasi continua sa recicleze: Centrul Municipal de Colectare Iasi (CMCI) lanseaza o noua tombola

Articol de Cristian Amariei
Centrul Municipal de Colectare Iasi (CMCI) reprezinta o premiera pentru Romania, fiind primul centru municipal universal de colectare a deseurilor din gospodarii private. Pe 24 octombrie 2016, se da startul unei noi campanii de incurajare a iesenilor sa predea corect deseurile spre reciclare, prin organizarea unei tombole cu premii atractive. Campania se desfasoara in perioada 24 octombrie – 3 noiembrie 2016.

Centrul Municipal de Colectare Iasi (CMCI) si-a deschis portile in martie 2016. Proiectul este rezultatul unui parteneriat intre Organizatia ECOTIC, Primaria Iasi si SALUBRIS SA. CMCI este o solutie europeana pentru orase curate si ecologice.

La CMCI populatia poate preda usor, fie cu masina, fie pietonal, toate tipurile de deseuri ce se pot genera acasa: plastic, hartie, sticla, haine vechi, mobilier vechi sau nefunctional, electrice stricate, ba chiar si deseuri din constructii.

Practic, CMCI este o solutie moderna, bine gandita, realizata cu know-how european, menita sa dea o directie civilizata si prietenoasa cu mediul deseurilor reciclabile care, altfel, ar ajunge la groapa de gunoi.

Pentru a impulsiona si mai mult iesenii sa colecteze selectiv si sa participe la procesul reciclarii, o noua tombola va fi organizata la CMCI. Astfel, oricine va preda la Centrul din Stradela Gradinari nr. 26, Iasi, cel putin un deseu, conform regulamentului, in perioada 24 octombrie – 3 noiembrie 2016, va fi inscris automat intr-o tombola cu premii atractive.

ECOTIC este o organizatie colectiva nonprofit care gestioneaza deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) in numele a peste 550 de producatori si importatori afiliati. ECOTIC asigura si supervizeaza intregul proces de preluare, transport, dezmembrare si reciclare astfel incat, la final, DEEE sa nu mai reprezinte un pericol. Peste 90.000 tone DEEE au fost gestionate in sistemul ECOTIC, in cei 10 ani de activitate. Consultanta prompta si specializata oferita producatorilor de echipamente electrice, baterii si acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC.
     
Tag-uri: iasi, centru, colectare
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  11.06.2017 00:37

wh0cd864817 where to buy celexa atarax tablets

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii