ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
23-09-2015, ora 10:01

Municipalitatea ieseana propune o reglementare stricta a activitatii asociatiilor de locatari

Articol de Madalina Irimia
Intr-o conferinta de presa sustinuta marti, 22 septembrie, la Palatul Roznovanu, Mihai Chirica, viceprimarul cu atributii de primar al Municipiului Iasi a prezentat un set de regulamente menite sa recladeasca increderea din partea cetatenilor fata de autoritatea publica si din partea locatarilor fata de reprezentantii asociatiilor de proprietari.

In urma unei analize detaliate, Primaria Municipiului Iasi a ajuns la concluzia ca aspectele ce tin de infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari din Iasi reprezinta peste 60% din problematica de interes major pentru cetatenii orasului.

Prin urmare, a fost propus un set de 3 regulamente esentiale pentru traiul in condominii, activitatea asociatiilor de proprietari, relatia reprezentantilor acestora cu locatarii, respectiv Regulamentul de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari, Regulamentul de atestare si evaluare periodica a administratorilor de imobile – persoane fizice si Regulamentul de autorizare a persoanelor juridice specializate pentru activitatea de administrare a imobilelor.

„Prin aceste regulamente, venim sa punem o singura ordine in viata asociatiilor de proprietari. Principiul pe care l-am lansat este ca punctul de vedere al locatarului este suveran”, a declarat Mihai Chirica, viceprimar cu atributii de primar al Municipiului Iasi.

Reprezentantii municipalitatii sunt de parere ca aceste regulamente vor contribui la cresterea gradului de informare a cetatenilor, la imbunatatirea fara echivoc a activitatii asociatiilor de proprietari, la instituirea si mentinerea unui dialog constructiv si permanent intre asociatii si locatari, intre asociatii, locatari si reprezentantii autoritatii publice locale.

Toate aceste elemente vor duce, pe termen scurt, mediu si lung, la cresterea gradului de multumire a locatarilor in ceea ce priveste traiul la bloc si, indirect, la imbunatatirea calitatii vietii in Municipiul Iasi. Odata cu aprobarea acestor documente de catre Consiliul Local, ele vor fi disponibile atat la Centrele de Informare a Cetatenilor, cat si pe site-ul Primariei, precum si la viitorul Centru de Consiliere a Asociatiilor si a Locatarilor, in curs de amenajare la punctul termic PT 9 Cantemir.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii