A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714110700.114.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Municipalitatea a lansat cea mai ampla campanie de consultare publica a ultimelor decenii: „Impreuna decidem viitorul orasul nostru!”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
08-04-2016, ora 09:29

Municipalitatea a lansat cea mai ampla campanie de consultare publica a ultimelor decenii: „Impreuna decidem viitorul orasul nostru!”

Articol de Madalina Irimia
Primaria Municipiului Iasi a lansat joi, 7 aprilie, cea mai mare campanie de consultare publica din ultimele decenii. Subiectul aflat in dezbatere este Strategia Integrata de Dezvoltare Urbana (SIDU) a Municipiului Iasi 2015 – 2030 si vizeaza toate domeniile de interes public. Toti iesenii vor putea veni cu propuneri pe parcursul urmatoarelor trei luni.

„Populatia Iasului este in curs de imbatranire, iar volumul fortei de munca scade. De asemenea, 13% din populatia municipiului traieste in zone mai putin favorabile calitatii locuirii, iar infrastructura rutiera, pentru pietoni si biciclete, are nevoie de continuarea lucrarilor de modernizare, la fel si restul infrastructurii edilitare si de servicii publice. Spatiile verzi amenajate trebuie dezvoltate in continuare, in timp ce multe dintre cladirile-monument, cladiri publice si rezidentiale au nevoie de reabilitare si pot fi modernizate si eficientizate energetic. Atractivitatea municipiului Iasi si a Zonei Metropolitane trebuie consolidata, atat pentru atragerea de investitii si capital, cat si pentru cresterea numarului turistilor. Obiectivele mele privesc cresterea calitatii vietii cetatenilor prin imbunatatirea calitatii spatiilor publice si extinderea retelei de spatii verzi, precum si prin diversificarea ofertei de petrecere a timpului liber, cultura si agrement. De asemenea, va creste calitatea si atractivitatea serviciilor publice, inlesnind accesul la educatie, servicii sociale, servicii medicale si cultura, si va fi imbunatatita accesibilitatea pentru pietoni, biciclisti si automobile. Totodata, va fi imbunatatit dialogul dintre autoritatile publice si cetateni, precum si dintre autoritatile publice si mediul de afaceri, iar municipiul si Zona Metropolitana Iasi vor fi promovate la nivel regional, national si international”, a anuntat primarul interimar Mihai Chirica.

Acesta a adaugat ca pentru fiecare domeniu propus dezbaterii publice va fi creat un grup de lucru format din experti. Primaria va mediatiza campania inclusiv in mediul online.

In baza acestei strategii, Municipiul Iasi, in colaborare cu Zona Metropolitana Iasi, isi va fundamenta portofoliul de proiecte de dezvoltare urbana integrata care urmeaza sa fie implementate pana in 2023, prioritizand un portofoliu de proiecte in valoare de aproape 300 milioane de euro. Proiectele propuse dezbaterii publice privesc domeniile Educatie, Cultura, Sanatate, Incluziune sociala, Sport, Siguranta publica, Comunitati si culte, Societate civila, Economie si competitivitate, Cercetare si inovare, Mediu, Conectivitate si mobilitate urbana.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii