ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
05-12-2015, ora 09:22

Multinationalele din Iasi platesc cursuri de parenting pentru angajati

Articol de Cristian Amariei
Tinerii care au copii si lucreaza in companii multinationale primesc sprijin din partea firmelor ca sa devina parinti mai buni. Angajatorii le platesc o parte din costurile unor cursuri de parenting si le pun la dispozitie si un spatiu unde se desfasoara orele. Cursantii sunt, in principal, ocupati, cu un job solicitant, dar vor sa se implice in viata copiilor lor.

Dupa orele de program,angajatii din companiile multinationale isi fac timp sa deprinda si arta de a fi parinti. Iustin are o fetita de un an si opt luni si spune ca lectiile l-au ajutat sa fie un tata mai bun.

"Cel mai important lucru pe care l-am schimbat a fost abordarea fetitei noastre, felul in care ne implicam in activitati si in special legat de conectare, de joc, de iubirea pe care trebuie sa i-o oferim," spune tanarul.

Timp de o luna jumatate, parintii participa la lectii in care isi descopera abilitatile. invata cum sa petreaca mai mult timp cu cei mici, sa ii inteleaga. Au un manual dupa care se ghideaza, iar acasa nu pleaca fara o tema.

"In timpul cursului a fost amuzant sa ma regasesc aproape in fiecare din cele trei tipologii de parinti. Am fost si parintele sergent major, uneori, am fost si parintele ocupat, am fost si parintele meduza, dornic sa recompenseze timpul putin petrecut cu copilul meu."

"In momentul in care compania se apropie de noi prin felul asta de activitati, cel putin pe mine, ma face sa fiu mai responsabila si sa dau ceva inapoi," povestesc alti parinti care au participat la cursurile de parenting.

Cel mult opt parinti pot participa la un curs in acelasi timp, iar in acest moment sunt deja liste de asteptare.

"Sunt foarte multe carti pe care le putem studia individual acasa, dar, consider ca interactiunea cu alti parinti care trec, poate, prin aceeasi situatie sau schimbul de idei este mult mai bun."

"Initial, am crezut chiar ca nu am nevoie de el, apoi in urma discutiilor cu ei mi s-a parut tot mai interesant si asta pentru ca copilul a inceput sa creasca, nevoile lui sa fie mai mari, mai diversificate si chiar il gasesc esential in momentul de fata," povestesc cei aflati pe listele de asteptare.

Pe langa spatiu, companiile platesc si o parte din costuri.

"Strategia de compensatii si beneficii a companiei are in vedere un pachet de beneficii menit sa asigure echilibrul intre viata profesionala, dar si personala a angajatilor nostri," explica Diana Buzdea, team leader operatiuni companie multinationala.

Laura Portariuc, formator curs: "companiile au fost destul de deschise. Am fost si noi surprinsi de entuziasm pentru ca este un beneficiu nou, este vandut ca atare angajatilor. Faptul ca se desfasoara la sediul companiei iar este un beneficiu."

Orele costa 250 de lei, iar in functie de cum negociaza companiile se poate ajunge la donatii sau coplata.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii