ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
12-12-2013, ora 10:38

Mugur Cozmanciuc raportor pentru ALDE la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei privind situatia din Ucraina

Articol de Alexandra Stefanescu

Comisia pentru afaceri politice si democratie a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), in sedinta sa din 11 decembrie 2013, de la Paris, a adoptat o declaratie prin care isi exprima ingrijorarea fata de situatia din Ucraina si, in special, fata de escaladarea violentelor. Parlamentarii europeni au indemnat toate partile implicate sa depuna eforturi pentru identificarea unei solutii pasnice si pentru continuarea reformelor democratice.

Deputatul Mugur Cozmanciuc a fost nominalizat, ca reprezentant al grupului ALDE, sa faca parte din sub-comisia ah-hoc care are mandatul de a vizita Ucraina cu scopul de a raporta membrilor Comisiei cu privire la situatia din aceasta tara. Din subcomisie mai fac parte Mevlut Cavusoglu (Turcia, EDG), Tadeuz Iwinski (Polonia, SOC), Tiny Kox (Olanda, UEL) si Emanuelis Zingeris (Lituania, PPE/CD).

In cadrul dezbaterilor, Mugur Cozmanciuc a subliniat: “Trebuie sa sustinem Ucraina sa isi rezolve problemele interne in limitele ordinii constitutionale si ale statului de drept, trebuie sa sustinem intarirea institutilor democratice din cadrul acestui stat, tinand cont de vocea cetatenilor in fundamentarea politicilor institutionale si optiunilor de politica externa, deoarece ei sunt principalii beneficiari. Este necesar sa sprijinim dialogul politic pentru rezolvarea acestei situatii dificile, sa sustinem libertatea de exprimare si institutiile democratice si, in acelasi timp, sa condamnam violentele din strada si orice forma de presiune economica ce ar putea genera situatii precum cele cu care ne confruntam. Ucraina este parte a Europei, trebuie sa continue drumul european intr-un ritm care sa reflecte vointa politica statala, dar si pe cea a cetatenilor, Ucraina trebuie sa devina parte a deciziilor luate la nivelul Uniunii Europene.”

Prezenti la lucrarile Comisiei din cadrul APCE, Mugur Cozmanciuc si Attila Korodi , membri ai Delegatiei Parlamentului Romaniei la APCE, au luat cuvantul in cadrul dezbaterilor, sustinand adoptarea declaratiei prin care Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE) isi exprima ingrijorarea fata de situatia din Ucraina.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii