A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716169158.9361.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Movila, nemultumit de respingerea amendamentelor in Comisia de Sanatate
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
29-01-2013, ora 18:27

Movila, nemultumit de respingerea amendamentelor in Comisia de Sanatate

Articol de Diana Dumitriu

Deputatul PDL Petru Movila critica faptul ca astazi, Comisia de Sanatate din cadrul Camerei Deputatilor a respins toate amendamentele pe care le-a depus la bugetul de stat, amendamente care au vizat investitii de maxim interes pentru sistemul medical iesean. El este nemultumit de faptul ca membrii Comisiei de Sanatate au considerat ca reabilitarea si modernizarea Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Sfanta Maria” Iasi sau reparatiile capitale si reabilitarea cladirii Spitalului Clinic de Urgenta “Prof. Dr. N. Oblu” Iasi nu sunt obiective destul de importante pentru a da un raspuns pozitiv.

Petru Movila acuza ca filtrul politic a impiedicat membrii comisiei sa dea un aviz favorabil pentru o serie de investitii in doua dintre cele mai importante spitale iesene, care de altfel deservesc intreaga regiune a Moldovei.

Pe de alta parte, spune Movila, in timp ce investitiile reale, atat de necesare in sistemul de sanatate romanesc intarzie sa apara, ministrul Nicolaescu se face vizibil printr-o serie de masuri si declaratii care nu fac altceva decat sa provoace neliniste si nemultumiri in randul pacientilor din intreaga tara. Dupa ce a incercat sa taie finantarea spitalelor private, acum Nicolaescu este un infocat adept al unei idei pe care in timpul opozitiei a desfiintat-o si a catalogat-o drept inumana si irationala: coplata.

Pe 12 ianuarie, ministrul Nicolaescu declara ca nu suntem pregatiti pentru o trecere la alt sistem, care sa cuprinda coplata, si ca “Romania nu este pregatita pentru acest sistem in conditiile in care circa 70% din populatie este saraca, cand populatia nu are educatie sanitara si nu s-a facut nimic pentru asta, cand contractul-cadru este in continuare dezechilibrat din punct de vedere al drepturilor si obligatiilor pacientilor si medicilor”. In mai putin de o luna, constatam faptul ca romanii s-au imbogatit peste noapte si ca cei saraci isi vor permite sa plateasca coplata”, spune Petru Movila.

El spune totodata ca in declaratiile sale facute din opozitie, Nicolaescu sustinea faptul ca acesta taxa este "o mare pacaleala, un mod pervers prin care se incearca, brutal, sa se finanteze sanatatea din banii oamenilor", si ca nu va fi pusa in practica niciodata. Liberalul l-a invinuit pe Emil Boc de faptul ca introduce un sistem irational si inuman si ca “foamea de bani a sistemului sanitar sub guvernarea dvs” duce la “condamnarea compatriotilor nostri la moarte sau la o viata amarata, fara posibilitatea tratarii bolilor si prevenirii atator maladii necrutatoare”.

Nicolaescu minte si incearca sa isi ascunda propria-i incompetenta in spatele celor de la FMI. Astazi, in comisia de sanatate, ministrul a sustinut ca introducerea coplatii din luna martie este strict cerinta FMI-ului si nu este nici o alta cale decat sa se supuna acestora. Putin mai tarziu, colegul sau de alianta, premierul Victor Ponta a declarat in fata presei ca FMI nu a cerut introducerea expresa a coplatii si ca cel care se afla in spatele acestei noi taxe nu este nimeni altcineva decat Eugen Nicolaescu. Faptul ca sistemul medical se indreapta spre un haos total se poate vedea din ce in ce mai clar, iar cel mai tare vor avea de suferit pacientii. Pana la acest moment, singura reusita a lui Nicolaescu este faptul ca se incurca in propria-i inconstienta si incompetenta si nici macar colegii de alianta nu ii mai ofera o sansa de insanatosire”, mai spune Petru Movila.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii