ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
15-01-2013, ora 16:42

Monica Macovei l-a actionat in judecata pe eurodeputatul social-democrat Catalin Ivan si postul Antena 3

Articol de Diana Dumitriu

Europarlamentarul PDL Monica Macovei l-a actionat in judecata pe eurodeputatul social-democrat Catalin Ivan si postul Antena 3, actiunile civile fiind depuse pe data de 28 decembrie la Judecatoria sectorului 1.

Monica Macovei afirma ca l-a dat in judecata pe europarlamentarul social-democrat "pentru repetatele acuzatii mincinoase, denigratoare si defaimatoare" facute la adresa ei potrivit carora ar fi fost anchetata de o comisie de etica a Parlamentului European, iar postul Antena 3 pentru ca "a preluat acuzatiile mincinoase ale lui Catalin Ivan fara nicio verificare si a adaugat comentarii denigratoare" la adresa sa.

"Acuzatiile mincinoase lansate de Catalin Ivan au fost infirmate de oficiali ai Parlamentului European printr-o scrisoare care spune clar ca acuzatia adusa de Catalin Ivan in legatura cu cercetarea mea de o 'comisie de etica' este 'informatie falsa, acuzatie falsa si (...) de neacceptat'. In loc sa isi ceara scuze publice ca a dezinformat opinia publica si ca a mintit, Catalin Ivan a continuat sa ma atace si sa ii denigreze inclusiv pe membrii Parlamentului European care i-au dezmintit minciunile. Atitudinea vadit rauvoitoare si declaratiile mincinoase ale lui Catalin Ivan nu pot fi justificate sau scuzate de faptul ca s-a aflat in campanie electorala. Declaratiile sale sunt cu atât mai grave cu cât este seful delegatiei PSD in Parlamentul European si stie foarte bine comisiile si procedurile din PE, inclusiv faptul ca acesta nu are o 'comisie de etica' ", se arata in comunicatul transmis deMonica Macovei.

Eurodeputatul sustine ca este "o campanie de denigrare" impotriva sa pentru ca a anuntat la sfarsitul anului 2012 ca nu va tolera "minciunile si impostura politicienilor sau a altora care, prin actiunilor lor de incalcare a Constitutiei si a statului de drept, fac rau Romaniei, incearca sa isi acopere actiunile contrare interesului national discreditand pe plan intern si extern vocile care ii critica. Campania USL nu ma sperie si ii asigur pe toti ca voi continua sa atrag public atentia ori de câte ori legea va fi incalcata ori drepturile oamenilor vor fi amenintate", mai spune Monica Macovei.

Foto: evz.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii