A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713285210.4694.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Moastele Sf. Maria Magdalena si un fragment din lemnul Sfintei Cruci, aduse la Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
07-10-2015, ora 11:35

Moastele Sf. Maria Magdalena si un fragment din lemnul Sfintei Cruci, aduse la Iasi

Articol de Madalina Irimia
Pelerinii care vor veni la Iasi sa se inchine la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva vor putea sa cinsteasca, incepand cu 10 octombrie, si moastele Sfintei Mironosite si intocmai cu Apostolii, Maria Magdalena.

Purtatorul de cuvant al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, Constantin Sturzu, a declarat marti ca moastele Sfintei Maria Magdalena vor fi puse intr-o racla ce contine un fragment din lemnul Sfintei Cruci. Acestea vor fi aduse de la Manastirea 'Simonos Petras' de pe Muntele Athos.

„Precizam ca un fragment din lemnul Sfintei Cruci a mai fost adus la Iasi, la Sarbatoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, in anul 2004. Pe data de 11 octombrie, vor fi aduse de la Bucuresti la Catedrala Mitropolitana din Iasi, cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, spre inchinare, si moastele Sfantului Ioan Gura de Aur. Mentionam ca Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a declarat anul 2015 „An comemorativ al Sfantului Ioan Gura de Aur si al marilor pastori de suflete din eparhii”.”, a spus preot Constantin Sturzu, potrivit unui comunicat remis Agerpres.

Conform acestuia, pe 14 octombrie, cand se praznuieste Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiata pe un podium amplasat pe Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, in dreptul altarului Catedralei Mitropolitane.

Ziua de 14 octombrie reprezinta pentru Iasi si pentru intreaga Ortodoxie o sarbatoare prilejuita de hramul Sfintei Cuvioase Paraschiva. In aceasta perioada, mii de pelerini vin la Iasi din toate colturile tarii dar si din afara granitelor, ca sa o cinsteasca pe ocrotitoarea Moldovei.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii