A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714036291.9949.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Mitinguri in cinci orase pentru conversia in lei a creditelor in valuta (CHF, EUR, USD)
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
06-02-2015, ora 11:07

Mitinguri in cinci orase pentru conversia in lei a creditelor in valuta (CHF, EUR, USD)

Articol de Madalina Irimia
Duminica, 8 februarie, GRUPUL CLIENTILOR CU CREDITE IN CHF organizeaza, simultan, in 5 orase din tara, mai multe mitinguri de protest prin care solicita Guvernului, Camerei Deputatilor, Bancii Nationale si Bancilor Comerciale convertirea in lei a creditelor in valuta (CHF, EUR, USD).

In Iasi, mitingul se va desfasura pe Strada Stefan Cel Mare si Sfant, Nr. 17, in fata BNR, intre orele 12.00 - 15.00. Celelalte orase sunt Bucuresti, Cluj, Craiova,Timisoara.

Solicitarile membrilor acestui grup (peste 21.000 de membri, acumulati in ultimele trei saptamani) au fost inaintate in data de 20 ianuarie 2015, Guvernului, Camerei Deputatilor si Senatului printr-un document care cere dispunerea in regim de maxima urgenta a unei initiative legislative care sa solutioneze situatia grava in care se gaseste o buna parte a clientilor bancilor care au contractat credite in valuta (CHF, EUR, USD).

Solicitarea, cu numerele de inregistrare 686 din 20.01.2015 (Guvernul Romaniei), 296 din 20.01.2015 (Camera Deputatilor) si 113/17 din 20.01.2015 (Senat), contine si o propunere de text legislativ care are urmatoarele prevederi:

- Posibilitatea consumatorilor cu credite in valuta (CHF, EUR, USD) de a opta pentru conversia in lei a creditelor, la cursul de la data semnarii contractului + o diferenta de maximum 20%, indiferent de tipul de credit acordat (cu sau fara garantie).
- Interzicerea solicitarii si aplicarii oricaror altor comisioane, costuri si garantii suplimentare in procesul de conversie a creditelor.
- Interzicerea perceperii unei dobanzi anuale efective (DAE) mai mare in noua moneda de creditare.

Pentru sustinerea acestui demers legislativ, Grupul a lansat si o petitie online, care a strans peste 27.500 de semnaturi in mai putin de doua saptamani. Petitia este disponibila la aceasta adresa petitieonline.com

Foto: adevarul.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii