A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715134723.3318.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ministrul Sanatatii a venit sa verifice cum s-au cheltuit banii la spitalele din Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
02-07-2015, ora 08:10

Ministrul Sanatatii a venit sa verifice cum s-au cheltuit banii la spitalele din Iasi

Articol de Cristian Amariei
In vizita la Iasi, Ministrul Sanatatii a dorit sa vada cum functioneaza robotul de reeducare a mersului de la Spitalul de Recuperare si a fost prezent la inaugurarea noi cladiri construite pentru extinderea Unitatii de Primire a Urgentelor de la Spitalul Sfantul Spiridon. Vizita s-a incheiat cu o intalnire cu membrii Sanitas. Asistentii medicali au iesit insa nemultumiti de la discutii pentru ca nu li s-a spus clar daca salariile le vor fi majorate, asa cum au cerut in repetate randuri.

Robotul de reeducare a mersului dat in folosinta recent la Spitalul de Recuperare l-a impresionat pe ministrul Nicolae Banicioiu. Acesta a mai vizitat serviciul de radiologie, dar si blocul operator de la aceasta unitate.

Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii: "e nevoie de un nou bloc operator si asta este discutia si cu primaria si trebuie sa facem si blocul operator, mai ales ca aici adresabilitatea este si mai crescuta si din cauza faptului ca vin toate judetele limitrofe."

Vizita a continuat la noua cladire de Urgente, de la Spitalul Sfantul Spiridon. De joi, pacientii cu politraumatisme care ajung aici vor fi tratati in doua tronsoane noi. Peste 10 milioane de lei au fost investiti in amenajarea cladirii si dotarea ei.

"Multumesc medicilor, lucratorilor de aici, pacientilor si le cer scuze daca in timp au suportat anumite conditii care nu erau tocmai bune," a explicat Ioan Barliba, managerul Spitalului ''Sfantul Spiridon'' Iasi.

Si munca medicilor va fi simplificata. "Cred ca astazi noi facem doua lucruri: dam demnitate pacientilor care vin si apartinatorilor pentru ca acum vor fi in spatii intr-adevar civilizate in care sa vina si sa fie asistati in cazul urgentelor, dar si colegilor care lucreaza in aceste spatii, pentru ca le dam conditii de munca civilizate si normale care, pana acum, din pacate,din cauza cladirilor vechi si a situatiei in care a fost ei, nu aveau acces la astfel de spatii," a declarat Raed Arafat, secretar de stat in MAI.

Diana Cimpoesu, purtatorul de cuvant al Spitalului ''Sfantul Spiridon'' Iasi: "Munca asta este importanta pentru pacienti, dar si pentru fiecare din oamenii din echipa mea pentru ca e greu sa lucrezi in conditii de la inceputul secolului XX, cladirea fiind de la 1911 construita si renovata in diverse etape."

La final, ministrul s-a vazut cu membrii Sanitas care au cerut din nou o majorare salariala de 10 la suta.

"Dumnealui spune ca, in functie de economiile pe care le va face cu acest card de sanatate, in septembrie vom sti exact care va fi procentul de crestere salariala si daca va fi din septembrie sau din octombrie. Ca de fiecare data, aceste discutii se termina cu un semn de intrebare, daca vor avea si rezolvare toate cerintele noastre," a spus Catalin Catur, vicepresedinte Sanitas Iasi.

In urmatoarele doua zile, liderii Sanitas din toata tara vor merge la Bucuresti pentru a face o lista cu revendicarile pe care le au si pentru a le discuta cu ministrul Sanatatii.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii