ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
17-01-2012, ora 14:04

Ministrul Sanatatii: “Am decis retragerea vaccinurilor si distrugerea acestora, dupa ce analizele au evidentiat unele neconformitati”

Articol de Alexandra Stefanescu

Ministerul Sanatatii a decis stoparea campaniei de vaccinare antigripala si retragerea din cabinetele medicale ale celor peste 350.000 de vaccinuri gripale produse de Institutul National de Cercetare Dezvoltare “Cantacuzino”, care nu au fost, inca, utilizate.

Am decis retragerea vaccinurilor si distrugerea acestora, dupa ce analizele la mai multe serii de vaccinuri au evidentiat unele neconformitati”, a declarat ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau.

Ministrul Sanatatii a mai adaugat ca, in urmatoarea perioada, se va stabili suma care trebuie recuperata de la institut pentru dozele ramase neutilizate.

Din cele 39504 vaccinuri repartizate Directiei de Sanatate Publica Iasi, au ramas in stoc 12313 vaccinuri, dintre care 1950 in depozitul DSP Iasi, iar 10363 de doze sunt la medicii de familie si la unitatile medicale la care au fost distribuite.

Reamintim ca la Iasi, conducerea Directiei de Sanatate Publica a achizitionat 6.654 de doze de Fluarix, iar 32.850 de vaccinuri sunt de la Institutul Cantacuzino Bucuresti.

Foto: ziarulring.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii