ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
26-10-2012, ora 16:53

Ministrul Educatiei in dialog cu inspectorii ieseni

Articol de Alexandra Stefanescu

Ministrul Ecaterina Andronescu a avut o intalnire cu inspectorii scolari, cu reprezentantii celorlalte compartimente din cadrul institutiei – Serviciul Plan, Serviciul Audit, Serviciul Contabilitate. Au fost abordate probleme educationale specifice judetului, reusite, dificultati, orizonturi de asteptare.

Principalele subiecte au vizat posibilitatile de deblocare a posturilor nedidactice (un total de 175 la nivelul judetului), de continuare a investitiilor incepute (in jur de 150 de unitati cu lucrari de reabilitare, RK, consolidare, precum si 5 campusuri), de remunerare a profesorilor metodisti care participa la diferite tipuri de inspectii coordonate de catre I.S.J. .A fost semnalat si numarul insuficient de inspectori, in contextul complexitatii activitatilor derulate la nivelul I.S.J. Iasi, cu numeroase monitorizari si strategii remediale in vederea examenelor nationale. O alta problema s-a referit la degrevarea de ore si remunerarea coordonatorilor de structuri si a consilierilor educativi din scoli, conducerea I.S.J. Iasi considerand ca activitatile educative nonformale, extracurriculare sunt o componenta importanta in procesul complex de modelare a personalitatii elevilor, nu doar pe traseul informatiilor, al cunostintelor de cultura generala, ci si pe traseul receptivitatii fata de problemele societatii, ale Europei, fata de cultura, fata de evolutiile din societatea cunoasterii.

De asemenea, s-a discutat despre o posibila suplimentare de locuri la etapele nationale ale olimpiadelor scolare, direct proportionala cu numarul elevilor din fiecare judet si cu performantele acestora.

Un alt subiect discutat pe larg a fost legat de necesitatea construirii de gradinite in municipiul Iasi, mai ales in contextul actual, cand mai multe cladiri au fost retrocedate.

Nu in ultimul rand, organizarea invatamantului tehnic a fost in atentia tuturor, insistandu-se asupra unei reale corelari cu piata muncii, in interesul elevilor. Andronescu a subliniat faptul ca si elevii din cadrul invatamantului profesional vor primi, in cel mai scurt timp, bursele cuvenite, iar conducerea I.S.J. a subliniat ca intentioneaza o fundamentare obiectiva, realista a planului de scolarizare si o reconfigurare a invatamantului tehnic, in acord cu evolutiile de pe piata muncii.

Foto: puterea.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii