A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714721462.7072.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ministrul Educatiei din Romania si omologul sau din Republica Moldova au semnat la Iasi o Intelegere bilaterala privind cooperarea in domeniile tineretului si sportului
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
05-03-2012, ora 08:08

Ministrul Educatiei din Romania si omologul sau din Republica Moldova au semnat la Iasi o Intelegere bilaterala privind cooperarea in domeniile tineretului si sportului

Articol de Alexandra Stefanescu

Catalin Baba, ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului din Romania, si Ion Cebanu, ministrul Tineretului si Sportului din Republica Moldova, au semnat , in contextul sedintei comune a celor doua Guverne, desfasurata la Iasi, o Intelegere bilaterala privind cooperarea in domeniile tineretului si sportului.

Intelegerea stabileste principalele domenii de interes care vor forma obiectul colaborarii dintre cele doua institutii de tineret si sport centrale, precum si obligatiile Partilor privind actiunile ce se vor desfasura in baza acesteia.

Astfel, cooperarea in domeniul tineretului se refera la tinerii avand varsta cuprinsa intre 14 si 35 de ani si se va face prin schimburi de delegatii de tineret, schimburi de experienta intre specialisti, participarea la tabere tematice, participarea la festivaluri culturale si folclorice pentru tineret.

In domeniul sportului, colaborarea se va realiza prin participarea echipelor sportive la competitii si la antrenamentele din cele doua state, schimburi de antrenori, medici sportivi, reprezentanti ai federatiilor sportive.

In vederea punerii in aplicare a Intelegerii, in termen de o luna de la intrarea ei in vigoare, se va constitui o Comisie mixta pentru colaborarea in domeniile tineretului si sportului.

Intelegerea este valabila pentru o perioada de 5 ani si se va prelungi automat pentru inca o perioada de 5 ani, daca niciuna dintre parti nu va notifica in scris, prin canale diplomatice, intentia de a o intrerupe.

In prezent, DJST Iasi este singura directie judeteana pentru sport si tineret din tara care desfasoara un proiect cu fonduri transfrontaliere, in parteneriat cu Federatia Sportul pentru Toti din Republica Moldova.

Ca si tara membra a Uniunii Europene, Romania trebuie sa respecte Politica Europeana de Vecinatate (PEV) care prevede ca tarile aflate la granita UE, in speta Republica Moldova, sa impartaseasca valorile fundamentale si obiectivele UE si sa se afle in relatii bilaterale de cooperare intarita cu tarile membre. Iasul, ca si pol de crestere aflat la mai putin de 100 km de granita cu Republica Moldova are un rol foarte important in dimensiunea umana si culturala a PEV. Intelegerea bilaterala de cooperare semnata la Iasi intensifica dialogul si contactul real intre cele doua popoare si faciliteaza intelegerea si respectul reciproc, toleranta, solidaritatea, non-discriminarea”, a declarat Lector Univ. Dr. Ciprian Paraschiv, Coordonator pentru Sport si Tineret Regiunea NE.

CUVANTUL CHEIE AL ZILEI DE 5

MARTIE ESTE: "LUNI"

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii