A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715056787.8388.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Militarii ieseni sarbatoresc 20 de ani de la infiintarea Batalionului 151 Infanterie „Lupii Negri”. Vezi programul evenimentelor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
11-09-2014, ora 09:17

Militarii ieseni sarbatoresc 20 de ani de la infiintarea Batalionului 151 Infanterie „Lupii Negri”. Vezi programul evenimentelor

Articol de Ana-Maria Onofrei

In zile de 12, 13 si 14 septembrie militarii ieseni continua seria activitatilor organizate cu prilejul sarbatoririi a 20 de ani de la infiintarea Batalionului 151 Infanterie „Lupii Negri”.

Daca in zilele ce au trecut acestia au participat la campania de donare de sange "Sacrificiul impune respect!", actiune benevola care a devenit deja o traditie pentru militarii ieseni, si la ceremonia militara si religioasa organizata la Biserica Militara din lemn unde au fost aduse moastele Sfantului Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de mir, pe data de 12 septembrie, incepand cu ora 10.00, la sediul batalionului din cartierul Tatarasi, militarii organizeaza „Ziua Portilor Deschise” activitate la care sunt prezentate tehnica si armamentul din dotarea batalionului.

La aceasta activitate sunt invitati sa participe elevi ai scolilor din municipiul Iasi precum si batranii de la centrul de asistenta socio-medicala din localitatea Bivolari. Militarii ieseni se intalnesc periodic cu acestia din urma in cadrul unui program de ajutor umanitar denumit „Viata pentru viata”.

Ziua de vineri continua, la ora 20.00, cu Balul de caritate organizat la Cercul Militar al Garnizoanei Iasi. Scopul acestui bal este de a stringe fonduri necesare ajutorarii familiilor militarilor cu probleme medicale.

Sambata, 13 septembrie de la ora 10.00, pe spatiul pietonal „Stefan cel Mare” din municipiul Iasi se va desfasura o ceremonie militara si religioasa cu ocazia sarbatoririi a 20 de ani de la infiintarea unitatii. Ceremonia va fi urmata de prezentarea unui exercitiu de virtuozitate in manuirea armamentului si de un concert al muzicii militare a garnizoanei Iasi.

Duminica, 14 septembrie 2014, de la ora 11.00, in localitatea Razboieni din judetul Neamt, se va desfasura la Monumentul Eroilor Regimentului 15 „Razboieni” un ceremonial asemanator. Monumentul a fost ridicat de catre ofiterii Regimentului 15 „Razboieni”, fiind dedicat luptei pe care a purtat-o Stefan cel Mare pe aceste meleaguri si este opera sculptorului alsacian Visenberger. Inaugurarea sa a avut loc la 27 octombrie 1897, la manifestarile care au avut loc cu acest prilej participand si profesorul universitar de istorie nationala V.A. Urechia.

Foto: curierul-iasi.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii