ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
02-10-2012, ora 14:49

Migranti retinuti la frontiera

Articol de Madalina Irimia

Politistii de frontiera au depistat si retinut doi barbati, cetateni din Ghana si Congo, care au trecut ilegal frontiera dintre Republica Moldova si Romania.

Pe data de 30 septembrie, in jurul orei 17.30, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Oancea au depistat pe directia localitatii de frontiera Vadeni, doua persoane care nu-si justificau prezenta in zona.

Imediat s-a procedat la interceptarea si legitimarea persoanelor, dar deoarece acestea nu detineau documente de identitate si nu erau vorbitoare de limba romana, politistii de frontiera le-au condus la sediul sectorului, pentru continuarea cercetarilor.

In urma verificarilor specifice efectuate cu sprijinul autoritatilor de granita din Republica Moldova s-a stabilit faptul ca acestea sunt una din Ghana si una din Congo, in varsta de 28 respectiv 25 ani, au trecut ilegal frontiera dintre Republica Moldova si Romania, traversand raul Prut, cu ajutorul unei barci pneumatice, cu scopul de a ajunge in Spatiul Schengen, in vederea gasirii unui loc de munca”, a declarat purtatorul de cuvant al IJPF Iasi, Denis Mihaela Lazar.

Politistii de frontiera au intocmit barbatilor lucrare penala, sub aspectul savarsirii infractiunii de intrare in tara prin trecere ilegala a frontierei de stat.

Cercetarile continua in comun cu autoritatile de granita ale statului vecin, in vederea stabilirii implicarii si a altor persoane in sfera infractionala.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii