ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
10-10-2012, ora 16:03

Mesteri populari, pe strada Lapusneanu

Articol de Alexandra Stefanescu

Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal National „Moldova” Iasi participa in calitate de partener la manifestarea cultural – interactiva „Mesteri si mestesuguri traditionale din Moldova”, ed. a V-a, ce va avea loc in perioada 12 – 14 octombrie, pe strada Al. Lapusneanu.

Cei 30 de mesteri populari, atat din Moldova, de pe ambele maluri ale Prutului, cat si din alte zone etnografice ale tarii, prezenti la aceasta manifestare vor expune obiecte traditionale autentice si vor incanta publicul cu demonstratii de maiestrie mestesugareasca in cadrul atelierelor de creatie organizate cu acest prilej.

La manifestare vor participa elevii premianti de la editia a V-a a taberei de creatie populara „Micii mesteri din Copou", desfasurata in iulie 2012, precum si cei din comuna Barnova – Iasi, participanti la proiectul „Mesteri in Vacanta”, editia a II-a, derulat impreuna cu Fundatia „Izvor”, in iulie-august 2012.

Evenimentul se doreste a fi un prilej de reflectare a identitatii nationale prin creatiile mesterilor populari realizandu-se un dialog direct intre acestia si publicul vizitator. Vizitatorii ieseni, precum si pelerinii prezenti in numar foarte mare in Iasi, cu ocazia celebrarii Sfintei Cuvioase Parascheva, vor putea admira si achizitiona obiecte autentice traditionale romanesti din urmatoarele domenii: ceramica, tesut, oua incondeiate, icoane, prelucrarea lemnului, impletituri din nuiele, sfoara, fibre vegetale, podoabe, port popular, prelucrare piele, blanarit, industrie casnica.

Foto: doxologia.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii