A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715647594.1882.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Mercedes-Benz Romania a prezentat astazi la Iasi noua Clasa A
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
01-10-2012, ora 17:25

Mercedes-Benz Romania a prezentat astazi la Iasi noua Clasa A

Articol de Alexandra Stefanescu

Cu noua Clasa A, Mercedes-Benz deschide un nou capitol in segmentul compact: A-ul transmite acum emotii deosebit de puternice prin design, are motorizari foarte performante, cu puteri cuprinse intre 80 kW (109 CP) si 155 kW (211 CP), este extrem de prietenos cu mediul (are emisii de doar 98 de grame de CO2 per kilometru parcurs) si are cel mai bun coeficient aerodinamic din segment - 0,27. In acelasi timp, noua Clasa A enunta un principiu esential al Mercedes-Benz: siguranta nu depinde de pretul masinii. Cel mai accesibil model Mercedes-Benz este echipat standard, printre altele, cu dotari precum sistemul cu radar COLLISION PREVENTION ASSIST. Preturile noii Clase A incep de la 19.900 euro (fara TVA) pentru modelul A 180 BlueEFFICIENCY.

"Mercedes-Benz devine cel mai dinamic brand auto premium din lume. Prin felul in care a fost dezvoltata, noua Clasa A este o parte importanta a acestei schimbari. Noua Clasa A este complet noua, pana in cel mai mic detaliu. In industria auto, nu ai de multe ori sansa de a incepe de la zero, de la o simpla coala alba de hartie. Inginerii nostri au profitat din plin de aceasta oportunitate", explica Dr Dieter Zetsche, Presedintele Daimler AG si Director General Mercedes-Benz Cars.

Cu o inaltime redusa cu pana la 160 de milimetri si linii noi de design, noua Clasa A comunica dinamism inca de la prima vedere. Designul schimbat radical a fost prezentat in toata lumea cu ajutorul conceptului A-CLASS si a fost primit cu un entuziasm debordant. Fiind aclamat cu putere, el a fost apoi implementat in versiunea de serie. Aparitia noii Clase A reprezinta prezentarea oficiala a noii strategii de design Mercedes-Benz. Rezultatul este un model compact in doua volume, cu un caracter unic si distinctiv, un interior cu forme foarte sportive si o finisare de o calitate foarte ridicata.

"Transpunerea noului stil dinamic Mercedes-Benz in clasa compacta a fost o sarcina foarte placuta pe care a trebuit sa o indeplinim", explica Gorden Wagner, Directorul Departamentului Design Mercedes-Benz. "Niciun alt model din acest segment nu este atat de avansat stilistic precum Clasa A. Tipica pentru Mercedes este forma sculpturala a Clasei A. Liniile personalitatii sale, in special cele de pe lateralul autoturismului ii confera Clasei A un volum si un caracter unice si foarte dinamice. Acest nou stil dinamic va fi perceput instantaneu si la prima privire asupra interiorului" a continuat acesta.

Interiorul noii Clase A reprezinta un mare pas inainte in ceea ce priveste calitatea - atat a materialelor utilizate, cat si a felului in care acestea au fost desenate si imbinate. Liniile de design alese si materialele de o calitate superioara au fost imbinate pentru realizarea unui interior spectaculos. Toate insertiile din metal au fost argintate prin galvanizare, astfel ca interiorul este decorat cu elemente reale din metal, cu efect "cool touch" - reci la atingere in comparatie cu restul materialelor. Finisarile de acest tip au fost executate cu o atentie considerabila acordata detaliilor si par astfel ca au fost turnate intr-o singura piesa.

Tabloul de bord incorporeaza cinci guri de ventilatie circulare. Inelele exterioare ale acestora au fost argintate prin galvanizare, rezultand componente executate la un nivel calitativ extrem de ridicat. Directia curentului de aer poate fi reglata cu ajutorul unui element rotativ ce aminteste de o elice de avion. Finisarea acestei piese denota o atentie exceptionala acordata detaliilor. Display-ul solitar amplasat in centrul bordului beneficiaza de un panou frontal finisat in culoare negru-lucios, iar rama sa este argintie.

Faptul ca noua Clasa A este un hatchback sportiv cu un centru de greutate jos este accentuat de dimensiunile sale: el masoara 4292 x 1780 x 1433 mm (lungime x latime x inaltime) si pare lipit de drum. Comparativ cu predecesorul sau, care a folosit o alta filozofie de design, inaltimea noului model a fost redusa cu 162 milimetri.

Clasa A este un model cu cinci locuri. Bancheta din spate ofera spatiu pentru trei pasageri, desi are un design sportiv ce pare sa ofere doar doua locuri individuale. Portbagajul are un volum standard VDA de 341 litri. Daca spatarele banchetei sunt rabatate, spatiul util disponibil creste la 1157 litri. Standard pentru toate modelele, spatarul banchetei este fractionabil in proportie 60:40, cele doua segmente putand fi rabatate individual. Latimea portbagajului intre pasajele rotilor spate este de 1.050 mm.

O gama larga de motorizari alimentate pe benzina sau Diesel raspunde cerintelor si dorintelor clientilor si stabileste noi standarde in termeni de eficienta si grija pentru mediu: A 180 CDI BlueEFFICIENCY este primul Mercedes-Benz ce emite doar 98 grame de CO2 pentru un kilometru parcurs. Mai mult, toate motorizarile pe benzina sunt certificate conform standardelor de poluare Euro 6, ce vor deveni obligatorii abia din 2015. Toate motorizarile noii Clase A ofera in standard functia ECO start/stop. Motorizarile pot fi combinate cu noua transmisie manuala in sase trepte (standard) sau cu transmisia automata cu dublu-ambreiaj 7G-DCT, ce combina in mod ideal comfortul cu sportivitatea. Consum redus cu pana la 35 de procente comparativ cu modelele precedente, dar putere crescuta considerabil - astfel poate fi caracterizata noua gama de motorizari a noii Clase A.

"Noile motorizari in patru cilindri de la Mercedes-Benz ocupa o pozitie mondiala de top in termeni de performanta, eficienta de nivel inalt si emisii poluante foarte mici. Ele sunt impresionante datorita modului rafinat in care livreaza valorile de putere ridicate si le ofera clientilor un grad ridicat de finete," declara Profesor Dr Thomas Weber, membru al Consiliului de Conducere Daimler, responsabil pentru Cercetare in cadrul Grupului si Dezvoltare Autoturisme Mercedes-Benz.

O noua caracteristica a masinii este puntea spate cu suspensie independenta cu patru brate: fortele sunt absorbite de fiecare roata spate prin intermediul a patru brate independente. Acest lucru inseamna ca fortele dinamice longitudinale si laterale sunt controlate independent. Prinderile rotilor si conexiunile cu arcurile sunt construite din aluminiu pentru reducerea maselor componentelor nesuspendate. Obiectivul a fost obtinerea unei agilitati laterale ridicate cu stabilitate mare la rulare si pierderi minime de aderenta ale puntii spate.

"Cu noua Clasa A, Mercedes-Benz stabileste noi standarde in multe segmente ale industriei, dar mai ales atunci cand vine vorba de siguranta", subliniaza Prof. Dr. Thomas Weber, Membru al Consiliului de Conducere Daimler AG, responsabil pentru Cercetare in Grup si Director al Dezvoltarii in cadrul diviziei Auto Mercedes-Benz. "Noua Clasa A ofera cel mai ridicat standard de siguranta intalnit vreodata in clasa sa de autoturisme" a completat acesta.

Noua Clasa A a trecut prin programul foarte strict de testare la impact, test utilizat de Mercedes-Benz. Acesta include nu doar 30 de configuratii diferite de posibil impact, folosite de institutiile internationale din domeniul testarii masinilor, ci si noua teste speciale de impact, printre care testul de rasturnare pe plafon de la inaltime, sau testul pole - impact lateral cu un stalp, inventat chiar de marca Mercedes.

Sistemul Audio 20 poate fi utlizat cu "Drive Kit Plus for the iPhone". El include twin tuner pentru radio, CD-player capabil sa redea fisiere MP3, precum si interfata Bluetooth cu functii hands-free si audio streaming. Display-ul color al acestui sistem are o diagonala de 14.7 cm. Datorita unei noi functii denumita "Cover Art", sistemul este capabil sa afiseze copertele fisierelor ascultate daca acestea includ astfel de informatii vizuale.

Sistemul Becker MAP PILOT reprezinta o varianta foarte accesibila de navigatie cu afisare 3D a hartilor. El lucreaza impreuna cu sistemul Audio 20 si poate fi montat si ulterior ca accesoriu in baza unei preechipari realizate in fabrica. Sistemul Becker permite setarea destinatiilor prin comanda vocala si are o interfata foarte ergonomica. Avantajul sau in fata unor sisteme similare aftermarket il reprezinta integrarea perfecta in masina - foloseste comenzile centrale ale sistemului Audio 20, precum si display-ul acestuia, este pozitionat elegant in torpedo si poate fi actualizat prin intermediul unui portal de Internet.

Sistemul multimedia COMAND Online ofera acum acces la Internet prin conectarea la un telefon mobil capabil sa ofere o astfel de conexiune. Astfel, COMAND Online ofera acces la diverse servicii online Mercedes-Benz. Acestea includ informari asupra starii vremii si o cautare speciala de locatii prin intermediul Google. De-asemenea, sistemul permite descarcarea si utilizarea unei rute create in prealabil in Google Maps pe PC si trimisa catre masina. Sistemul mai ofera si o noua aplicatie "News", ce poate fi configurata pentru redarea de noutati din politica, financiar si tehnologie. Toate informatiile sunt afisate astfel incat sa fie lizibile clar chiar si cand masina este in miscare.

     
Tag-uri: Mercedes, Iasi, A class
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii