A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716160522.2978.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Meningita a mai facut o victima la Iasi. Un copil de sapte ani a murit in ambulanta care il ducea la spital
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
07-03-2012, ora 14:13

Meningita a mai facut o victima la Iasi. Un copil de sapte ani a murit in ambulanta care il ducea la spital

Articol de Alexandra Stefanescu

Un copil in varsta de sapte ani, din localitatea ieseana Belcesti, a murit, marti, in ambulanta care il transporta la spital, micutul fiind suspectat ca ar fi avut meningita.

Baiatul a inceput sa se simta rau inca de luni seara, iar parintii sai au decis sa cheme ambulanta in cursul zilei de marti.

El a fost urcat in ambulanta, insa in timp ce era transportat spre un spital din Iasi starea lui s-a agravat. Medicii au incercat sa-l resusciteze, insa in final nu au mai putut decat sa constate decesul.

Meningita este o boala extrem de periculoasa care afecteaza membranele care invelesc creierul si maduva spinarii, iar in cazuri mai deosebite si lichidul cefalorahidian din jurul creierului si al maduvei spinarii.

Potrivit managerului Spitalului de Boli Infectioase din Iasi, conf.univ.dr. Carmen Dorobat, in cazul in care pacientul nu este internat la timp, poate ramane cu sechele foarte grave. Copiii trebuie in mod special feriti, caci pot dezvolta foarte usor afectiunea, dar si pentru adulti este bine sa fie atenti, mai ales cei intre 15 si 24 ani. Persoanele in varsta cu un sistem imunitar scazut trebuie sa fie si ele vigilente.

Sunt citeva simptome care ar trebui sa alarmeze parintii si cadrele didactice. Printre acestea ar fi febra, durere de cap, varsaturi in jet. Starea generala a pacientului se schimba si el trebuie sa se prezinte la medicul infectionist”, a declarat conf.univ.dr. Carmen Dorobat.

Echipa de epidemiologi din cadrul Directiei de Sanatate Publica continua ancheta in cazul copilului de 7 ani din Belcesti, suspect de meningita.

Pana in momentul de fata au fost identificati contactii, carora li s-a aplicat un tratament profilactic. Pana la stabilirea unui diagnostic, epidemiologii DSP-ului continua supravegherea colectivitatii. La necropsia efectuata astazi la Institutul de Medicina Legala Iasi, a fost prezent si un reprezentant al Directiei de Sanatate Publica, pentru a preleva probe in vederea efectuarii examenului bacteriologic. Astfel, dupa cele cateva zile necesare stabilirii unui diagnostic de laborator, se va putea confirma daca a fost un caz de meningita meningococica”, a explicat Marius Voicescu, purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Iasi.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii