ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
19-05-2013, ora 09:49

Memorialul International al Lumanarilor Aprinse, la Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

ARAS – Asociatia Romana Anti-SIDA, filiala Iasi impreuna cu Directia de Sanatate Publica Iasi si Asociatia Studentilor Medicinisti Iasi organizeaza si anul acesta cea mai ampla miscare de lupta anti-SIDA-Memorialul International al Lumanarilor Aprinse, duminica, 19 mai.

Anul acesta, la nivel mondial, este cea de-a 30 a editie, din 1983, in fiecare an, mii de comunitati din lumea intreaga aducand un omagiu persoanelor decedate din cauza HIV/SIDA si manifestandu-si solidaritatea si respectul fata de persoanele care traiesc cu HIV si fata de familiile acestora. In Iasi este pentru a XVI a oara cand comunitatea noastra are posibilitatea sa se alature intregului Mapamond in lupta contra discriminarii si marginalizarii persoanelor seropozitive, cand poate comemora pe cei care au murit in judetul Iasi din cauza HIV/SIDA si cand poate arata ca ii pasa de aceasta problematica prin implicarea activa pentru a avea o comunitate toleranta si sanatoasa.

Pe aceasta cale, in data de 19 mai, duminica, va asteptam sa participati la Marsul Tacerii- ora 18.30- Parcul Copou, langa Teiul lui Eminescu (va vom pune la dispozitie lumanari personalizate cu prenumele si varsta celor care au decedat din Iasi si vom merge pe traseul Parcul Copou - Piata Unirii). Dupa ce vom termina marsul vom aprinde lumanari in memoria celor care au decedat din cauza HIV/SIDA, ora 20.00- in Piata Unirii, vom desfasura panze comemorative si vom rosti prenumele lor. Ulterior va avea loc un concert folk live adus ca tribut si vom lansa lampioane in memoria victimelor HIV/SIDA “, anunta organizatorii.

Foto: picasaweb.google.com

     
Tag-uri: memorial, lumanari, Copou, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii