ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
04-06-2016, ora 09:34

Membrii echipajului SMURD, adusi din Republica Moldova la Iasi

Articol de Cristian Amariei
Cei patru membri ai echipajului SMURD, care au pierit in accidentul de elicopter, au fost adusi din Republica Moldova la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Sf Spiridon din Iasi. Locul de unde, pana mai ieri, plecau zi de zi ca sa salveze vieti. Desi indurerati, colegii, prietenii si familia au gasit puterea sa-i primeasca cu aplauze.
A fost o mare de durere in curtea Spitalului Sfantu Spiridon din Iasi, unde au fost aduse trupurile celor patru salvatori SMURD care au pierit in accidentul de elicopter. Sute de colegi, prieteni si rude i-au asteptat, ca sa arate ca sacrificiul lor nu va fi uitat.

Tatal copilotului: „Da, si-a dorit-o (meseria – n.r.). Asta i-a placut sa faca. Nu mi-a spus niciodata ca vrea sa renunte. I-a placut foarte mult”.
Membrii echipajului care a plecat in Republica Moldova pentru repatrierea colegilor decedati spun ca a fost cea mai grea misiune din cariera.

Sebastian Stolerciuc, pilot Unitatea de Aviatie Iasi: „Doi colegi extraordinari, am facut multe misiuni impreuna. Nu credeam ca o sa se intample asa ceva”.

Toate masinile de ambulanta au doliu, iar la Unitatea de Primiri Urgente ard fara incetare candele langa fotografiile celor care au pierit. Un moment de reculegere s-a tinut si la Universitatea de Medicina din Iasi, unde preda doctorita Mihaela Dumea.
Anca Haisan, medic primar de urgenta UPU SMURD Iasi: „Se gandea la un al doilea copil, era o fata tanara, sanatoasa, cu o familie frumoasa, acasa, pe care voia sa o intregeasca”.

Momente incarcate de emotie si peste Prut. in localitatea Haragis, unde s-a prabusit elicopterul, au rasunat minute intregi sirenele ambulantelor.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii