ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
02-09-2016, ora 08:08

Medicii din Iasi i-au replantat picioarele fetitei lovite de tractor, in Constanta. De ce a fost plimbata pe la trei spitale

Articol de Cristian Amariei
Medicii din Iasi s-au luptat sa salveze o fetita de 6 ani, din Constanta, care a fost zdrobita de remorca unui tractor. Cu multa migala, chirurgii au reusit sa-i replanteze picioarele, mai intai dreptul, iar joi intr-o noua operatie, si stangul.

In stare foarte grava, copila a fost transferata de la Constanta, in Capitala, dar spitalul din Bucuresti nu avea sange, asa ca a trimis-o la Iasi.

Ore grele au trecut pentru Stefania, copila de sase ani din Valu lui Traian. Adusa cu picioarele strivite la Spitalul din Constanta, ea a plecat la bordul unui elicopter la Bucuresti. Insa medicii de la Floreasca au sustinut ca nu au sange si au refuzat internarea, asa ca Stefania a fost transferata cu un avion la Iasi. Iar medicii din capitala Moldovei s-au mobilizat exemplar si merita toate felicitarile. Au venit de acasa si au intrat intr-o operatie extenuanta.

Lucian Cernahoschi, medic pediatru Spitalul de Copii "Sf. Maria" Iasi: "Toata noaptea a durata aceasta interventie. Practic s-a replantat acel membru la nivelul coapsei."
Joi la Iasi medicii au intrat din nou in sala de operatie. Au incercat sa-i salveze Stefaniei si piciorul stang.

Lucian Cernahoschi, medic pediatru Spitalul de Copii "Sf. Maria" Iasi: "Fetita este in stare ameliorata dar ramane totusi grava."

Copila de sase ani va ramane luni bune internate la Iasi. Trebuie sa mai suporte si alte interventii chirurgicale. In timp ce medici luptau pentru viata ei, la Valul lui Traian, in judetul Constanta politistii incepeau ancheta.

Accidentul s-a produs pe o strada laturalnica. Remorca unui tractor s-a smuls din legaturi si a intrat intr-un gard, zdrobind trei copii, pe Stefania si pe fratiorii ei, unul de 11 ani si celelalt de sapte luni. Remorca i-a atins pe toti, insa cel mai grav ranita a fost Stefania. Politistii spun ca a fost prinsa intre remorca, o bordura si un gard.

Alexandra Cretu, ofiter de presa IPJ Constanta: "Politistii au intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si conducere fara permis."

Soferul tractorului este cercetat in stare de libertate. El nu are permis de conducere.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Tag-uri: medici, iasi, operatie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii