ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
10-02-2016, ora 11:52

Medic din Iasi demis pentru bautura, repus in functie

Articol de Madalina Irimia
La 3 ani dupa ce a fost demis pentru ca a fost gasit beat la serviciu, un medic ginecolog din Iasi face din nou garzi. O greseala de redactare a deciziei de desfacere a contractului de munca i-a redat acest drept. Mai mult decat atat, maternitatea trebuie sa-i plateasca 30 de mii de lei, adica salariul din perioada in care nu a lucrat. Medicul a fost prins cu o alcoolemie de 3,4 cand se pregatea sa intre in sala de operatii.

Medicul ginecolog a fost prins baut in timpul programului, in 2013. Era de garda, iar asistentele l-au solicitat sa intervina la o nastere cu complicatii. Medicul n-a raspuns, iar conducerea maternitatii a decis sa sparga usa cabinetului sau. A fost gasit baut, iar analizele de sange au aratat ca avea o alcoolemie de 3,46 la mie. Acum, la trei ani de la incident, medicul s-a intors la spital, ca urmarea a unei sentinte judecatoresti.

„Deci eu am spus foarte clar , deja sunt niste intrebari confidentiale in care am sustinut in rechizitoriu inaintat organelor judiciare punctul de vedere in care am spus foarte clar ca nu am consumat bauturi alcoolice. Dar ce se intamplase? Doamna, deja insistati foarte mult”, spune Constantin Fatu, medic ginecolog.

„Este inacceptabil sa-si desfasoare activitatea intr-o sectie de obstetrica ginecologie un medic care este prins cu alcoolemie atat de mare in cursul unei garzi, cand el are niste responsabilitati cu totul si cu totul deosebite” , spune Mircea Onofriescu, fost manager al maternitatii Cuza Voda Iasi.

Medicul s-a putut intoarce la spital pentru ca decizia de concediere a fost redactata gresit. De vina, spun reprezentantii maternitatii, ar fi chiar juristul spitalului. Decizia instantei i-a adus doctorului si despagubiri de 30 de mii de lei. Jurista spitalului nu se considera vinovata, dar nici nu doreste sa comenteze decizia instantei. intre timp, medicul s-a intors la serviciu si chiar a inceput sa faca garzi.

In 2010, acelasi medic a fost gasit baut la volan de trei ori in 24 de ore si a primit o condamnare cu suspendare pentru conducere in stare de ebrietate.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii