ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
21-10-2014, ora 14:02

Masini in valoare de 250.000 de lei, cautate de autoritatile straine, descoperite la Vama Albita

Articol de Ana-Maria Onofrei

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita / ITPF Iasi au descoperit doua autoturisme ce figurau ca fiind bunuri cautate in vederea confiscarii de catre autoritatile din Elvetia, respectiv Germania.

Pe 20 octombrie, in jurul orei 22.30, Cornel G., in varsta de 26 ani, s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Albita/ ITPF Iasi, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei. Acesta conducea un ansamblu auto format dintr-un autoturism marca Volkswagen Caravel si o remorca marca Brenderuup DK, cu care transporta, pe platforma, un autoturism marca BMW 630I Coupe avariat, inmatriculat in Elvetia.

In urma verificarilor specifice efectuate, lucratorii nostri au constatat ca pentru autoturismul marca BMW 630I Coupe este emisa alerta de catre autoritatile din Elvetia, acesta figurandca fiind declarat furat. In legatura cu cele constatate, conducatorul auto a declarat ca a cumparat autoturismul avariat si nu avea cunostinta despre faptul ca acesta figureaza ca fiind furat.”, a declarat subcomisar de politie Denis Lazar, purtator de cuvant al ITPF Iasi.

Cateva ore mai tarziu in acelasi punct de frontiera s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, cetateanul roman Oleg C., in varsta de 39 ani, conducand un autoturism marca Skoda Superb, an de fabricatie 2014, inmatriculat in Germania. Barbatul era insotit de Tatiana I., in varsta de 37 ani, cetatean R. Moldova.

Cu ocazia controlului, politistii de frontiera au constatat ca autoturismul apartine unei firme de inchirieri auto din Germania.

Avand suspiciuni cu privire la provenienta autoturismului, politistii de frontiera au contactat firma detinatoare, iar reprezentantii acesteia au confirmat ca mijlocul de transport fusese inchiriat legal de Tatiana I., dar nu avea dreptul sa paraseasca teritoriul Germaniei. Totodata, acestia au facut o plangere la autoritatile germane, care la scurt timp au emis o alerta pentru autoturismul in cauza, ca fiind bun cautat in vederea confiscarii.

Potrivit ITPF Iasi, in legatura cu cele constatate,Tatiana I. a declarat ca in data de 18.10.2014 dorind sa se deplaseze in R. Moldova, impreuna cu fratele sau cetateanul roman C. Oleg, a inchiriat autoturismul in cauza. Aceasta a mai adaugat ca nu avea cunostinta despre faptul ca nu au dreptul de a parasi teritoriul Germaniei.

In cele doua cazuri politistii de frontiera au intocmit lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de „furt”, si au luat masura indisponibilizarii celor doua autoturisme, in valoare totala de 250.000 lei, in vederea continuarii si definitivarii cercetarilor.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii