ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
23-03-2013, ora 12:01

Mars organizat duminica la Iasi cu ocazia implinirii a 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania

Articol de Alexandra Stefanescu

Filiala din Iasi a Platformei Civice Actiunea 2012 organizeaza un mars unionist cu ocazia implinirii a 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania.

Sub genericul ,,Readucem Basarabia acasa”, voluntarii si sustinatorii Actiunii 2012 vor marsalui duminica, 24 martie, de la ora 14:00, cu steaguri tricolore si vor promova mesaje de unitate nationala pe strazile Iasiului, de la Universitatea Ioan Cuza pana in Piata Unirii.

,,Exista un destin inevitabil al istoriei. In ciuda capriciilor parcursului istoric al neamului romanesc, Basarabia va reveni acasa. Pentru ca noi, tinerii, nu mai avem rabdare ca istoria sa fie scrisa de altii, am hotarat sa o infaptuim noi. Vom readuce Basarabia acolo unde ii este locul, la trupul Tarii-Mame”, a declarat presedintele filialei de la Iasi a Platformei Civice Actiunea 2012, Doina Grosu.

Marsul de la Iasi este evenimentul care da startul sarbatorii Unirii. La Cahul, Balti si Chisinau vor avea loc spectacole organizate de Institutul Cultural Roman si Platforma Civica Actiunea 2012: concerte ale trupei Directia 5, piesa de teatru Podu si spectacolul inedit de reconstituire istorica ,,LECTIA DE ISTORIE: DACII SI ROMANII”. Evenimente au loc de asemenea, pe tot teritoriul Romaniei, de la Bucuresti la Suceava.

Foto: antena3.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii