ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
10-09-2012, ora 03:42

Marii fermieri si micii producatori agricoli din Moldova se intalnesc la Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Cei mai importanti fermieri din intreaga Regiune de Nord Est se reunesc la Iasi in perioada 27 – 30 septembrie cu ocazia Targului pentru Fermieri si Industrie Alimentara AGRALIM si a primei editii a Festivalului Naturii, doua evenimente care se vor desfasura simultan si care au posibilitatea de a readuce potentialul agricol al Regiunii de Nord Est in atentia intregii tari.

Evenimentele, organizate in parteneriat cu Consiliile Judetene din zona Moldovei vor reuni peste 100 dintre cei mai importanti expozanti din domeniul agricol si agro-zootehnic, ale caror standuri vor fi admirate de publicul format atat din specialisti in domeniu, interesati de stabilirea unor noi contacte de business, fermieri care vor sa afle cele mai noi aparitii pe piata de profil si locuitori ai Regiunii de Nord Est care vor veni sa achizitioneze produsele de care au nevoie si sa se distreze impreuna cu familia si prietenii in cadrul unei sarbatori fara precedent in zona.

Un eveniment de traditie pentru domeniul agricol, precum Targul pentru Fermieri si Industrie Alimentara AGRALIM atrage anual in regiunea Moldovei mii de vizitatori interesati de aceasta arie de activitate. Si editia de anul acesta este divizata in trei categorii, AGRO FARMA – Targul pentru agricultura, masini si utilaje agricole, unde vor fi prezenti dealeri de utilaje, tractoare, tractoare si masini agricole, furnizori de solutii pentru depozitarea si transportul cerealelor, furnizori de echipamente si solutii pentru zootehnie, de bulbi, seminte si material saditor, dar si banci cu oferte specializate pentru credite agricole, AGRO ALIMENTA – Targul pentru industria alimentara unde vor fi prezenti procesatori si furnizori de solutii din industria alimentara si AGRO ZOO – Targul pentru animale si pasari de rasa. Tot fermierilor le este adresata si partea specializata a evenimentelor, Forumul Agricol 2012. Dezbaterile si prezentarile care vor avea loc in cursul acestuia vor veni in beneficiul fermierilor din Regiunea Moldovei, a antreprenorilor din sectorul agricol si din industria agro-alimentara, asociatii si organizatii non-guvernamentale si reprezentanti ai mediului academic. Forumul va fi urmat de Balul Fermierilor care va oferi un cadru informal de socializare, de premiere a excelentei in domeniul agricol si de relaxare pentru fermierii din Regiunea de Nord Est.

Completarea suitei de manifestari de specialitate cu cele adresate comunitatii, care vor fi desfasurate in cadrul Festivalului Naturii, va duce la initierea unui eveniment de referinta pentru Regiunea de Nord Est, zona a tarii cu o puternica traditie agrara si cu un potential substantial de dezvoltare. Cele doua evenimente devin complementare prin faptul ca acopera intreaga plaja a celor interesati de domeniul agricol. Cele patru zile pline de manifestari de specialitate dar si adresate comunitatii vor facilita accesul fermierilor la informatie, contactul direct cu producatorii si importatorii si comercializarea diverselor produse. De asemenea, micii producatori din judetele Moldovei au in aceasta perioada oportunitatea unica de a-si desface marfurile in fata unui public atras de produse de calitate, naturale, ecologice. La randul sau, Festivalul Naturii este construit pe o serie de evenimente. Sarbatoarea Recoltei are ca obiectiv valorificarea produselor alimentare autohtone si ecologice si de a creste gradul de interes al populatiei cu privire la aceste produse. La Terasa Gospodarului vizitatorii Festivalului Naturii au ocazia sa-si faca aprovizionarea pentru iarna si pot solicita ajutorul unui bucatar gospodar pentru a pregati borcanele cu muraturi, dulceturi, zacusca si alte bunatati preparate dupa retete traditionale. Timp de trei zile, in cadrul Sectiunii dedicate Gradinii vizitatorii vor avea parte de cele mai noi si mai moderne modalitati de amenajare a spatiilor exterioare. Acestia vor putea achizitiona produse pentru amenajarea si ingrijirea gradinii si discuta cu reprezentanti ai companiilor cu activitate in sectorul horticol, distribuitori de produse horticole, companii specializate in proiectare si amenajare peisagera, distribuitori de produse pentru amenajarea si intretinerea spatiilor verzi. Programul Festivalului va fi completat de o Sectiune dedicata vacantelor in natura, unde cei prezenti la eveniment vor putea vedea ofertele de agroturism din zona Moldovei, dar si de Sectiunea dedicata animalelor de companie, de unde nu vor lipsi concursurile, probele de indemanare sau demonstratiile de coafura sau adoptiile de catei.

Ansamblul de evenimente va oferi o oglinda asupra industriei agricole si a potentialului de dezvoltare a acesteia in zona Moldovei. Tehnologiile moderne, produsele traditionale, discutiile de specialitate si momentele de distractie in familie sunt doar cateva dintre coordonatele care vor transforma cele doua evenimente ale primei luni de toamna in manifestari de referinta pentru domeniul agricol, arie de activitate cu o bogata traditie in Regiunea de Nord Est.

Centrul Expozitional Moldova Iasi, locul de desfasurare al Targului AGRALIM si al Festivalului Naturii, ales in colaborare cu Consiliul Judetean Iasi si Primaria Municipiului Iasi, parteneri ai celor doua evenimente, ofera un spatiu adecvat pentru manifestarile de dimensiuni mari. Fiecare expozant va avea un stand amenajat, fie in interiorul Centrului, fie la exteriorul acestuia, iar evenimentele dedicate publicului larg vor fi amplasate pe terasele exterioare ale edificiului.

Foto: cajsv.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii