ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
29-05-2013, ora 16:36

Maria Raducanu Si Vizi Imre Au Incantat Iesenii Pe Ritmuri De Jazz In Concertul Caritabil ”Dare To Dream”

Articol de Alexandra Stefanescu

Peste 400 de ieseni au participat joi, 23 mai, in sala Teatrului Luceafarul din Iasi, la ”Dare to Dream”, un concert caritabil extraordinar cuVizi Imre, Maria Raducanu, acompaniata la contrabas de Chris Dahlgren si Zoltan Octavian Butuc. Evenimentul a fost organizat de Philanthropics, un grup de masteranzi ai Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor, cu sprijinul Fundatiei Serviciilor Sociale Bethany, a Cluburilor Rotary si Rotaract Iasi, Rotaract Copou, Rotaract Curtea Domneasca si Asociatia Catalizator.

Seara de 23 mai a fost una de exceptie pentru publicul iesean. Iubitorii de jazz, fado blues sau folclor balcanic au avut ocazia sa contribuie la sprijinirea unui numar de 30 de copii cu nevoi speciale prin prezenta lor la ”Dare to Dream”. Concertul caritabil a reprezentat intalnirea fericita dintre muzica romaneasca de cea mai buna calitate si initiativa caritabila a Philanthropics, o echipa formata din 22 de studenti la Masterul in Marketing si Comunicare in Afaceri din cadrul FEAA, sprijiniti de Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, de Asociatia Catalizator si patru dintre cele mai proeminente cluburi Rotary si Rotaract din Iasi: Iasi, Copou si Curtea Domneasca.

Primul moment al serii fost sustinut de Vizi Imre, finalist la Vocea Romaniei, care a reusit sa antreneze publicul prin improvizatiile scenice si muzica dinamica. Audienta a fost captata de vocea sa, de expresivitatea si de modul in care a reusit sa anime intreaga sala. Momentul principal a fost sustinut de marea artista a jazz-ului romanesc, Maria Raducanu, acompaniata de un instrumentist cu renume international – Chris Dahlgren. Vocea artistei si sunetul grav al contrabasului au sensibilizat publicul prin repertoriul eclectic de folclor romanesc, blues, jazz, fado si improvizatie. Seara a fost incheiata de interpretul Zoltan Octavian Butuc, care a impresionat publicul cu poemele sale pe ritmuri de chitara.

A fost o seara de neuitat pentru intreaga echipa. Suntem foarte incantati ca eforturile noastre din ultimele 3 luni s-au materializat intr-un eveniment de calitate, cu un public minunat si cu artisti de exceptie. Mai mult de atat, ne bucura ca am reusit sa strangem suma de bani necesara Centrului de Recuperare si ca am ajutat, astfel, copiii cu dizabilitati sa-si continue recuperarea si sa se apropie de indeplinirea viselor lor”, a declarat Maria Heigher, manager proiect.

In cadrul evenimentului, a fost colectata o suma de peste 15.000 lei care va fi donata integral Fundatiei Bethany pentru derularea programului de recuperare in cadrul caruia 30 de copii cu dizabilitati neuro-psiho-motorii primesc continuu si gratuit servicii specializate de kinetoterapie, logopedie, terapie ocupationala si terapie psihologica. O parte din donatie va fi utilizata pentru suplimentarea echipamentelor necesare programului de recuperare. Cei care doresc sa sustina continuitatea centrului de recupare, pot ajuta fundatia sa investeasca in viitorul copiilor cu dizabilitati prin donatii particulare.

Apreciem profund dedicarea cu care tanara echipa Philantropics si invitatii acestora au lucrat pentru ca acest proiect sa prinda contur si sa se concretizeze intr-un act de mare generozitate pentru copiii nostri. Le multumim artistilor care au incantat publicul iesean cu darul talentului lor si le multumim tuturor celor care au venit cu un pas mai aproape de cauza noastra”, a declarat Diana Paius, managerul Fundatiei Serviciilor Sociale Bethany.

     
Tag-uri: concert, Iasi, caritate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii