ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
25-05-2016, ora 12:12

Marele maestru international Anatoli Karpov, oaspete al Iasului

Articol de Cristian Amariei
Marele maestru international de sah Anatoli Karpov se afla in aceste zile la Iasi. Cunoscutul sahist a participat marti, 24 mai, la Simpozionul International „Educatie prin sah”, eveniment care a avut loc in Aula „Gheorghe Asachi” (in Universitatea „Al. I. Cuza”).

„Este un moment deosebit in istoria acestui oras. Nu avem o asemenea personalitate la Iasi in fiecare zi. Este onorant pentru noi si pentru ca Iasul este capitala sahului romanesc si este si mai onorant pentru ca acest lucru se petrece in cadrul Festivalului International al Educatiei”, a declarat primarul interimar Mihai Chirica, in cadrul unei conferinte extraordinare care a avut loc in Sala Mare a Primariei Municipiului Iasi.

Iesenii il vor putea vedea pe marele sahist rus miercuri, 25 mai, incepand cu ora 10.00, cand va participa la un simultan de sah organizat in Atrium – Palas Mall. „Este o oportunitate extraordinara de a vizita Iasul. Sunt foarte surprins de activitatea care exista aici in ceea ce priveste sahul. Nu ma asteptam ca in Romania sa existe atat de multe scoli in care sa se invete acest sport. Pot spune ca din acest punct de vedere sunteti inaintea timpurilor. Cu putin timp in urma, Parlamentul European a aprobat introducerea sahului ca materie de studiu optionala, dar nu peste tot se dezvolta la fel de rapid ca in Romania. Am studiat sahul in scoala, in Tyumen, iar in Rusia e cel mai dezvoltat oras la acest capitol, dar la nivel national nu avem succesul pe care il are Iasul in Romania si de aceea va felicit”, a afirmat Anatoli Karpov.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
PhyllisJap,  16.02.2017 09:37

wh0cd197716 generic cialis

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii