ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
24-01-2012, ora 14:07

Manifestarile dedicate Unirii Principatelor Romane la Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Manifestarile dedicate Unirii Principatelor Romane au inceput, marti dimineata, in Piata Unirii din Iasi, cu un spectacol folcloric. La eveniment au fost prezente aproximativ 5.000 de persoane.

Dupa manifestarile din Piata Unirii, incepand cu ora 12.00, participantii au fost invitati la o masa traditionala cu fasole cu carnati, municipalitatea pregatind 10.000 de portii, alaturi de 2.000 de portii de ceai cald, colaci si vin fiert.

De la ora 17.30, pe bulevardul Stefan cel Mare este programata retragerea cu torte, la care vor participa o suta de militari.

Manifestarile se vor incheia in piata Palatului Culturii, cu un spectacol sustinut de Andra, Marcel Pavel si Zdob si Zdub, la finalul concertului fiind programat un foc de artificii. In oras vor avea loc si alte manifestari, organizate atat de Primarie, cat si de Prefectura Iasi, printre care lansari de carte, expozitii si flash-mob-uri in diverse cartiere, unde iesenii vor fi invitati sa danseze Hora Unirii. La ora 11.30, la biserica Trei Ierarhi din Iasi, unde este inmormantat domnitorul Alexandru Ioan Cuza, a avut loc o slujba de pomenire si depuneri de coroane.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii