A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716329608.718.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Maine racla cu moastele Sfantului Cuvios Teofil va ajunge la Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
09-10-2012, ora 11:27

Maine racla cu moastele Sfantului Cuvios Teofil va ajunge la Iasi

Articol de Diana Dumitriu

In perioada 11-16 octombrie, racla in care se afla fragmente din moastele Sfantului Cuvios Teofil, cel nebun pentru Hristos, de la Manastirea Kitaev - Ucraina, se va afla la Catedrala mitropolitana din Iasi. Racla cu sfintele moaste va fi asezata langa cea a Sfintei Cuvioase Parascheva. Astazi, o delegatie a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, se va deplasa spre Kiev, informeaza Ziarul Lumina.

In fiecare an, sarbatoarea Sfintei Cuvioase Parascheva este un prilej de apropiere si de marturisire crestina pentru credinciosi din tara si din strainatate, care vin la Iasi pentru a se inchina la moastele Sfintei Parascheva si ale altor sfinti ai Bisericii Ortodoxe. Anul acesta, pelerinii care vor veni sa se inchine la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva se vor putea inchina si la moastele Sfantului Cuvios Teofil, cel nebun pentru Hristos, aduse de la Manastirea Kitaev (Ucraina), de catre Inaltpreasfintitul Parinte Antonie, Arhiepiscop de Borispil si rector al Academiei Teologice din Kiev.

De asemenea, vor fi prezenti si Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Parinte Daniel, care va efectua o vizita la Iasi in perioada 12-15 octombrie, Preafericitul Parinte Krystof, Arhiepiscop de Praga si Mitropolit al tinuturilor cehe si al Slovaciei, precum si alti ierarhi din tara si din strainatate.

La evenimentele organizate de Mitropolia Moldovei si Bucovinei in perioada 7-15 octombrie , presa va avea acces pe baza legitimatiilor de serviciu. In data de 14 octombrie, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiata pe esplanada din fata Catedralei Mitropolitane, pe o scena special amenajata.

Foto: ziarul lumina

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii