A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716038180.8003.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Maiestria unui profesor iesean, recunoscuta la nivel mondial
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
03-07-2012, ora 05:22

Maiestria unui profesor iesean, recunoscuta la nivel mondial

Articol de Madalina Irimia

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad” din Iasi anunta ca pentru o perioada de trei ani, stiinta oenologica mondiala va fi condusa de un iesean: Presedintele Comisiei de Oenologie, una dintre cele patru Comisii de specialitate a Organizatie Internationale a Viei si Vinului, a fost ales prof. dr. Valeriu V. Cotea.

Cotea este profesor universitar al USAMV Iasi din anul 1999, iar din anul 2003 este Presedintele Patronatului National al Viei si Vinului. Profesorul Valeriu V. Cotea a fost in perioada 2001-2007 presedinte al grupului de experti „Codul international al practicilor oenologice”, iar din 2007 presedinte al grupului de experti care elaboreaza Codexul oenologic international.

Alegerea profesorului iesean a avut loc in cadrul celei de-a 35-a editie a Congresului Mondial al Viei si Vinului ce a avut loc la Izmir in Turcia. Acolo s-au desfasurat alegerile noii conduceri ale Organizatiei Internationale a Viei si Vinului (OIV), organizatie interguvernamentala infiintata in 1924, formata din 44 de state membre, la care Romania a aderat din anul 1927. In functia de presedinte OIV a fost aleasa Claudia Quini din Argentina. Anul viitor Congresul Mondial al Viei si Vinului va fi organizat de Romania, in perioada 2-9 iunie, la Bucuresti.

Foto: monitorul.com.ro

     
Tag-uri: profesor, comisie, Iasi, USAMV
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Dumitru BRATCO, Chisinau, Ministerul Agriculturii si Industriei Alimentare,  08.03.2013 12:09

Suntem mindri de alegerea pe care a facut o OIV

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii