ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
09-05-2012, ora 06:34

Mai sunt doar cateva zile pana la premierea marilor profesori. 68 de cadre didactice din Iasi au intrat in lupta pentru titlul de Profesorul Bologna

Articol de Alexandra Stefanescu

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania organizeaza in perioada 12 – 13 mai la Iasi cea de-a V-a editie a Galei Profesorului Bologna.

"Gala Profesorului Bologna’’ este un proiect anual desfasurat la nivel national cu scopul de a premia si motiva acele cadre didactice care aduc cel mai semnificativ plus de valoare educatiei din Romania, din perspectiva studentilor.

In cadrul editiei din acest an au fost nominalizati de catre studenti pentru a primi distinctia de Profesor Bologna un numar de peste 600 profesori din majoritatea universitatilor romanesti, cei mai multi dintre acestia provenind din marile centre universitare: Bucuresti – 57, Iasi – 68, Timisoara – 34 si Cluj-Napoca – 81.

Festivitatea de acordare a distinctiilor de „Profesor Bologna”, va avea loc pe data de 12 mai, de la ora 18 in Aula „Mihai Eminescu” din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, fiind urmata de un cocktail in „Sala Pasilor Pierduti” din cadrul aceleiasi universitati.

De asemenea, in cadrul festivitatii de premiere se va lansa Ghidul „Invatamant Centrat pe Student”, document a carui importanta este data in primul rand de faptul ca este prima publicatie din Romania care expune implementarea unui invatamant centrat pe student prin prisma beneficiilor pe care acest model le aduce studentilor, profesorilor si institutiilor de invatamant superior per ansamblu. Un alt aspect important de mentionat in ceea ce priveste aceasta publicatie este faptul ca ea va contine o lista de indicatori care vor ajuta universitatile romanesti sa fie aureflexive in ceea ce priveste implementarea acestui model in educatie, parcurgerea acestei serii de indicatori evidentiind masura in care invatamantul este sau nu centrat pe student in fiecare dintre institutii in parte.

Tot in cadrul festivitatii, va fi inmanata participantilor o revista a evenimentului care va contine atat articole ale profesorilor premiati in editiile anterioare ale proiectului in care acestia descriu impactul pe care obtinerea acestei distinctii l-a avut asupra carierei lor, cat si modul in care aceasta distinctie a reprezentat o responsabilizare a profesorilor fata de studenti. Vor fi incluse, de asemenea, cuvinte din partea organizatorilor si articole de specialitate despre subiecte centrale din domeniul educatiei precum “Invatamantul Centrat pe Student” si “Procesul Bologna”.

In acest an Gala Profesorului Bologna a fost organizata de catre Societatea Studentilor Medicinisti Iasi, Societatea Studentilor Farmacisti Iasi, Liga Studentilor Economisti si Liga Studentilor Electrotehnisti in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” Iasi, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi. De asemenea, proiectul a fost sprijinit de catre Centrul Educatia 2000+, Techsoup, Edumanager, Evenimente Studentesti, PIM si Florand.

Foto: scoalaedu.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Erickaller,  20.06.2017 19:25

wh0cd2943749 generic propranolol

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii