ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
15-09-2015, ora 08:57

Magistratii de la Curtea de Apel Iasi au decis: Cei sapte violatori din Vaslui raman in arest

Articol de Madalina Irimia
Magistratii de la Curtea de Apel Iasi au decis, luni, ca cei sapte violatori din Vaslui sa ramana in arest preventiv, informeaza Romania TV. Tinerii au fost dusi, luni, in fata instantei, unde s-a judecat legalitatea masurii arestarii preventive.

Cei sapte tineri din Valeni, judetul Vaslui, acuzati de viol si lipsire de libertate, au fost dusi, luni, la Curtea de Apel Iasi, unde s-a judecat legalitatea masurii arestarii preventive luata pe numele lor de catre Judecatoria Vaslui. Magistratii au decis ca tinerii sa ramana in continuare in arest.

Masina cu care acestia au fost transportati de la Penitenciarul Vaslui a fost implicata intr-un accident rutier, pe Bulevardul Pacurari. soferul unui Volkswagen cu numere de Galati a iesit de pe o strada fara sa acorde prioritate, si astfel s-a izbit de duba, scrie ziaruldeiasi.ro.

La fata locului a ajuns rapid o alta duba pentru a prelua detinutii implicati in accident.

Judecatorii au decis, prin pedepsele mici, sa le mai dea violatorilor o sansa. Au tinut cont de faptul ca acestia sunt tineri, fara cazier, asa ca cea mai mare pedeapsa, de 8 ani si 4 luni, a primit violatorul care a pus la cale totul. Procurorii cerusera insa 12 ani de inchisoare, scrie adevarul.ro.

Judecatorii au tinut cont de faptul ca violatorii sunt de la tara, asa ca nu au primit o educatie in familie sau la scoala. Asa se explica de ce violatorii nu au prea inteles gravitatea fatelor comise.

Boicu Ionut Bogdan (21 ani) – a fost condamnat la 5 ani si 8 luni inchisoare cu executare, Burada Silviu (21 ani) – a fost condamnat la 8 ani si 4 luni inchisoare cu executare, Burlacu Paul Andrei (28 ani) – a fost condamnat la 7 ani inchisoare cu executare, Surleac Ioan (20 ani) – a fost condamnat la 5 ani si 8 luni inchisoare cu executare, Bolboceanu Petrica (23 ani) – a fost condamnat la 7 ani de inchisoare cu executare, Rotaru Alin Dumitru (18 ani) – a fost condamnat la 5 ani si 8 luni inchisoare cu executare, Avadanei Silviu (22 ani) – a fost condamnat la 7 ani inchisoare cu executare.

De asemenea, instanta, prin aceasta hotarare de fond, i-a obligat pe violatori, in solidar, sa plateasca victimei, o suma de 50.000 lei, despagubiri morale.

Decizia nu este definitiva si a fost atacata cu recurs de aparatori.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii