ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
18-06-2016, ora 10:41

MARTURIILE CUTREMURATOARE ale unui elev: „Autocarul a scapat de sub control. A incercat sa foloseasca frana de motor”

Articol de Madalina Irimia
"Am simtit ca mor, sunt in stare de soc", este marturia cutremuratoare a unui copil care a supravietuit teribilului accident din Brasov. Multi elevi au fost nevoiti sa se tarasca printre colegii lor raniti si sa iasa pe geamurile autocarului. Este durere mare si la Iasi, unde familia, prietenii si colegii il plang pe profesorul care a pierit in accident. Imediat dupa accident, si presedintele Iohannis a transmis un mesaj de sustinere pentru familiile victimelor.

"Sunt in stare de soc pentru ca in momentul in care am vazut ca autocarul a scapat de sub control am simtit ca mor. Si am vazut manevra soferului de a evita coliziunea si a intrat in parapet... Ne-am oprit, apoi am continuat drumul linistiti. Cand sa coboram aceasta vale totul a scapat de sub control, a incercat sa foloseasca frana de motor si apoi a apasat tare frana si a intrat in parapet", a declarat Silviu Enache, unul dintre elevii din autocarul groazei.

Elevul isi aminteste ca pentru a scapa din autocarul rasturnat a trebuit sa se tarasca si sa iasa pe geam. A vazut apoi ingrozit, cum colegii sai sunt resuscitati pe caldaram, potrivit Digi24. Nu la fel de norocos a fost colegul sau de 19 de ani, tot elev la Colegiul de Arta Octav Bancila. Alaturi de el a pierit si profesorul coordonator al grupului, Catalin Pop.

De altfel, in ultimele ore pe pagina de Facebook a profesorului au inceput sa apara mesaje de condoleante.

"Drum bun printre stele drag coleg! Dumnezeu sa te odihneasca in pace", "DUMNEZEU SA TE IERTE, CATALIN!!!!! UN OM DEOSEBIT!!!!!", "Doamne nu-mi vine sa cred! Cea mai trista zi... Condoleante familiei..! Ati fost un profesor de nota 10 ! Ma bucur ca v-am cunoscut si v-am fost eleva..Dumnezeu sa va ierte!", sunt doar cateva dintre gandurile lasate de fostii elevi, prieteni si alti profesori care il cunosteau.

In cumplitul accident din Persani si-au pierdut viata si cei doi soferi ai autocarului. Unul dintre ei, Cojocaru Ilie, avea 58 de ani si era angajat cu jumatate de norma la Palatul Copiilor din Iasi.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii