A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713480257.7877.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

MARTI, 13 mai: Ziua informarii preventive organizata de ISU Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
12-05-2014, ora 17:03

MARTI, 13 mai: Ziua informarii preventive organizata de ISU Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) s-a raliat initiativei derulata la nivel european, astfel incat, in fiecare zi de marti 13, organizeaza in municipiul Bucuresti si in judetele tarii „Ziua informarii Preventive”.

Desfasurate sub sloganul „Preveniti ghinionul”, avand ca logo pisica neagra, activitatile informativ-educative ce vor avea loc cu aceasta ocazie, cu sprijinul E.ON Romania, urmaresc constientizarea cetatenilor asupra pericolelor4 la care se pot expune in cazul nerespectarii masurilor si regulilor de comportare specifice tipurilor de situatii de urgenta.

si in anii precedenti, „Ziua Informarii Preventive” este o ocazie pentru ca Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Urgenta „Mihail Grigore Sturdza” al Judetului Iasi si subunitatile acestuia din Pascani si Tirgu Frumos sa isi deschida portile pentru toti cei care doresc sa se familiarizeze cu specificul profesiei noastre, vizualizand si tehnica de interventie cu care echipajele serviciilor profesioniste participa la misiunile de salvare. Totodata, in unitatile de invatamant din judet vor fi sustinute prezentari referitoare la riscurile care se pot manifesta si pot produce efecte nedorite in localitatile judetului, dar si exercitii de evacuare in scopul cunoasterii de catre elevi a regulilor de comportare, pe timpul si imediat dupa producerea unei situatii de urgenta.

Cetateanul ramane veriga extrem de importanta in procesul de gestionare a situatiilor de urgenta. Rolul sau devine unul major prin insusirea si aplicarea informatiilor care vin din partea institutiilor abilitate, manifestand responsabilitate in relatiile cu familia, comunitatea si mediul inconjurator.

Anual, in Romania sunt inregistrate peste 5.500 incendii la locuinte. Pe langa pagubele imense, acestea produc si aproape 700 victime. Cele mai frecvente cauze de incendiu la locuinte sunt cosul de fum defect sau necuratat - 31%, instalatii electrice defecte sau improvizate - 21%, fumatul si focul deschis -14% si mijloacele de incalzire - 13%.

IGSU a incheiat, in anul 2012, un parteneriat de colaborare cu E.ON Romania, intitulat „Impreuna pentru siguranta”, ale carui principale obiective constau in derularea unor campanii de informare menite sa constientizeze cetatenii asupra pericolelor la care se expun in cazul nerespectarii masurilor si regulilor de comportare specifice situatiilor de urgenta, crearea comportamentului preventiv si atitudinii proactive in randul comunitatii in vederea reducerii semnificative a numarului victimelor.

In baza acestei colaborari, cei doi parteneri au implementat deja la nivel national campaniile „F.O.C – Flacarile Omoara Copii” si „R.I.S.C. - Renunta! Improvizatiile sunt Catastrofale” si, la finalul anului 2013, au initiat o noua actiune preventiva sub denumirea „R.I.S.C. - Siguranta NU e un joc de noroc!”.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii