A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713549196.9654.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Lupta impotriva cancerului de col uterin continua anul acesta si la Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
15-10-2015, ora 08:33

Lupta impotriva cancerului de col uterin continua anul acesta si la Iasi

Articol de Cristian Amariei
In Romania, sunt diagnosticate zilnic noua femei, iar la fiecare patru ore, o femeie moare din cauza cancerului de col uterin. Este o statistica mai mult decat ingrijoratoare, datorata in principal faptului ca simptomele cancerului de col uterin nu sunt intotdeauna evidente si, de cele mai multe ori, acesta ajunge sa fie diagnosticat intr-un stadiu mult prea avansat. De aceea, este foarte importanta testarea periodica, in vederea depistarii la timp a celulelor precanceroase.

Proiectul Alege viata urmareste informarea la un nivel ridicat cu privire la usurinta preventiei in ceea ce priveste virusul HPV si cancerul de col uterin in randul femeilor cu varsta cuprinsa intre 20 si 45 de ani din Romania. Proiectul a fost lansat anul trecut, tot in luna octombrie, numita de organizatori luna constientizarii si prevenirii cancerului de col uterin. Anul trecut 400 de femei au participat la conferinta iar, la final de campanie 1000 de vouchere prin care femeile au beneficiat de consultatie gratuita si o reducere considerabila la screening, au ajuns la femeile din Bucuresti si din toate colturile tarii.

„Intrucat cancerul colului uterin are o lunga perioada de evolutie sub forma unor leziuni precursoare, depistarea si tratarea acestor leziuni reprezinta o masura extrem de eficienta de prevenire a cancerului de col invaziv. Importanta preventiei este una semnificativa, atat pentru pacienta, deoarece vorbim despre o patologie potential letala, cat si pentru sistemul medical, evitandu-se astfel costuri suplimentare considerabile asociate tratamentului si urmaririi oncologice. Implicarea mea intr-o astfel de campanie vine din dorinta mea, in primul rand ca femeie, de a schimba ceva si porneste de la premisa ca un gest simplu si necostisitor poate evita o boala grava cu consecinte si mai grave pe toate planurile: personal, familial si socio-economic”, spune doctor Elvira Bratila, medic primar obstetrica-ginecologie.

Informatii complete despre cum se pot preveni toate aceste consecinte pot afla gratuit joi, 22 octombrie, in cadrul Conferintei Nationale de Prevenire a Cancerului de Col Uterin. Participantele sunt asteptate incepand cu ora 18:00 la Hotelul Ramada Iasi, pe strada Grigore Ureche, nr. 27. „Anul acesta vor fi speakeri prezenti in fiecare locatie si ne dorim sa existe interactiune intre cele trei orase in care aducem conferinta anul acesta”, spune Alina Stanciu, manager JustAD si coordonatorul echipei de organizare a proiectului.

Accesul la Conferinta Nationala de Prevenire a Cancerului de Col Uterin este gratuit si este oferit in baza completarii formularului de inscriere de pe www.alegeviata.com/inscrieri.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii