ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
27-02-2014, ora 13:10

„Lupii Negri” se intorc la Iasi. Ceremonialul militar de primire va avea loc pe 6 martie pe pietonalul Stefan cel Mare

Articol de Madalina Irimia

„Lupii Negri” se intorc la Iasi, dupa o noua misiune incheiata cu succes in Afganistan. Ceremonialul militar de primire a ostasilor ieseni va avea loc pe pietonalul Stefan cel Mare, in data de 6 martie, de la ora 11.00.

Dupa sase luni petrecute departe de casa, in provincia afgana Zabul, militarii din Batalionul 151 Infanterie „Lupii Negri” au predat transferul de autoritate unei alte unitati de lupta romanesti, Batalionul 20 Infanterie „Scorpionii Negri”. Ceremonia militara a avut loc pe 12 februarie, in baza de operatii inaintata Apache. La festivitate au participat reprezentantul Centrului de Conducere Operationala, locotenent-colonelul Marian Bancila si comandantul Combined Task Force „Duke”, colonelul William Ostlund.

Rezultatul misiunii „Lupilor Negri” in Afganistan a constat in sute de misiuni de patrulare, imbarcat pe tehnica de lupta sau pe jos, posturi de observare, puncte de control vehicule, misiuni de cercetare, zeci de actiuni pe linie de cooperare civili – militari sau cu focus medical, toate avand ca scop comun mentinerea unui climat de securitate stabil si imbunatatirea vietii populatiei afgane.

Militarii ieseni au o vasta experienta in operatiunile desfasurate in afara granitelor tarii. In anii 1996 – 1998, batalionul a participat la diferite misiuni multinationale de mentinere a pacii in Angola, Bosnia si Albania. In prima sa misiune pe pamant afgan, desfasurata in perioada iunie 2003 – ianuarie 2004, Batalionul 151 Infanterie „Lupii Negri” a participat cu un numar de 400 militari la Operatia „Enduring Freedom IV”. In perioada iunie 2005 – ianuarie 2006, Batalionul 151 Infanterie a executat o a doua misiune in Afganistan, in cadrul Operatiei „Enduring Freedom VII”, actionand in compunerea Task Force Bayonet, grupare de forte alcatuita pe structura Brigazii 173 Parasutisti din armata SUA. Apoi, in perioada februarie 2008 – august 2008, acelasi batalion a participat la Operatia „Iraqi Freedom” in Teatrul de Operatii din Irak. Din luna martie 2010, Brigada 15 Mecanizata „Podu Inalt” operationalizeaza si disloca in Teatrul de Operatii din Afganistan echipe OMLT tip Batalion.

Foto: romania-actualitati.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii