ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
09-04-2015, ora 12:33

„Lumini pascale”, expozitie de fotografie in Turnul Golia

Articol de Madalina Irimia
De joi, 9 aprilie iesenii sunt invitati la Turnul Golia sa intre in atmosfera marii sarbatori crestine prin experienta si imaginile fotografului iesean Marius Romila. Vernisajul expozitiei va avea loc joi 09 aprilie 2015, ora 17, in Turnul Golia, et.1. si va fi deschisa pana pe 30 aprilie.

Asociatia „Centrul de Promovare Turistica” Iasi in parteneriat cu artistul fotograf iesean Marius Romila organizeaza expozitia „LUMINI PASCALE” in Turnul GOLIA, parte a Ansamblului Monument Istoric Manastirea Golia.

Expozitia cuprinde un numar de 52 de fotografii care ne introduc in atmosfera Sarbatorilor Pascale.

Artistul ne prezinta intr-o ipostaza foarte realista imagini ale elementelor care ne marcheaza si devin foarte importante pentru noi in aceste zile de tainice trairi sufletesti: biserica, icoana, lumina lumanarilor, Iisus pe cruce, cerul , mielul, ouale rosii, cozonacul. Imaginile ne patrund de acea stare speciala pe care Sarbatoarea invierii ne face pe noi toti crestinii sa o traim si ne indeamna la reflectie. Prin fiecare fotografie expusa artistul ni se adreseaza si ne spune simbolic noua celor care privim la fotografiile sale Hristos a Inviat, iar noi cu siguranta ii raspundem Adevarat a Inviat”, prezinta organizatorii .

In acelasi timp, fotografiile expuse nu ne lasa sa uitam de traditionalele oua incondeiate , care ne reprezinta pe noi romanii, ne reamintesc ca romanul s-a nascut inzestrat de Dumnezeu cu un simt artistic deosebit, cu o aplecare spre mestesug, care ne-a adus de atatea ori recunoasterea si aprecierea strainilor.

Ca un liant intre simtul artistic, traditie si mestesug, laic si religios , Asociatia ieseana Communio va imbogati expozitia de fotografie cu cateva cosuri cu oua incondeiate de copiii ce au luat parte la proiectul acestei asociatii, intitulat “Vin Pastile“, ajuns anul acesta la a saptea editie.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii